Δεύτερο πολύνεκρο χτύπημα των Ρώσων σε λίγες μέρες, με θύματα αμάχους. Μετά το λουτρό αίματος στο εμπορικό κέντρο του Ντονέσκ, οι ρωσικοί πύραυλοι χτύπησαν μέσα στη νύχτα την Οδησσό. Έπληξαν πολυκατοικία και κέντρο αποκατάστασης σκοτώνοντας τουλάχιστον 20 ανθρώπους, ανάμεσα τους δύο παιδιά.

Περισσότεροι από 30 είναι οι τραυματίες. Οι διασώστες κατάφεραν να βγάλουν από τα χαλάσματα 8 ανθρώπους, 3 από τους οποίους παιδιά.

Η Μόσχα λέει ότι χτυπήθηκαν μόνο στρατιωτικοί στόχοι.

Οι Ουκρανοί βουλευτές τήρησαν ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των θυμάτων στη σημερινή συνεδρίαση που ήταν αφιερωμένη στην έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της χώρας με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Το σημερινό πρωινό ξεκίνησε με πολλά θύματα. Θέλουμε τα πρωινά των Ουκρανών να είναι τόσο ειρηνικά όσο τα πρωινά κάθε ευρωπαϊκής πρωτεύουσας του 21ου αιώνα», δήλωσε ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Οι επιθέσεις έγιναν λίγες ώρες μετά την απόσυρση των ρωσικών στρατευμάτων από το Φιδονήσι της Μαύρης θάλασσας που είχε καταληφθεί την πρώτη μέρα της εισβολής.

Την ώρα που βόμβες έπεφταν σε ολόκληρη την ανατολική και τη νότια Ουκρανία ο Βλαντίμιρ Πούτιν απαντούσε ειρωνικά στα σχόλια που αντάλλαξαν στη σύνοδο κορυφής της G7 οι πρωθυπουργοί της Βρετανίας και του Καναδά κοροϊδεύοντας τις ημίγυμνες πόζες του, όπως αυτή την έφιππη εμφάνιση του πριν από μερικά χρόνια.

Στην Αθήνα, διάβημα στον Ρώσο πρέσβη πραγματοποίησε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εξωτερικών για την απέλαση οκτώ Ελλήνων διπλωματών με την επισήμανση πως η απόφαση στερείται βάσης.