«Θέλω να τελειώσουν όλα», ήταν τα πρώτα λόγια του 27χρονου Τζιοβάνι Παντοβάνι, μετά τη δολοφονία της πρώην συντρόφου του στη Μπολόνια της Ιταλίας.

Συγκεκριμένα, ο 27χρονος ποδοσφαιριστής από την Ανκόνα, την Τρίτη 23 Αυγούστου, περίμενε την πρώην σύντροφό του, την 57χρονη Αλεσάντρα Ματεούτσι, στην είσοδο του κτηρίου όπου διέμενε το θύμα, στη Μπολόνια.

Στην Μπολόνια, ο ποδοσφαιριστής και μοντέλο έφτασε αεροπορικώς από τη Σικελία, όπου κατοικεί μόνιμα και παίζει ποδόσφαιρο σε τοπική ομάδα.

Όταν η 57χρονη επέστρεψε στην κατοικία της, λίγο μετά τις 9 το βράδυ, ο νεαρός άντρας την αιφνιδίασε, καθώς άρχισε να τη χτυπάει με τα χέρια του και στη συνέχεια με ένα σφυρί την τραυμάτισε σοβαρά στο κεφάλι, ενώ εκείνη του φώναζε να σταματήσει και καλούσε σε βοήθεια.

Οι γείτονες έσπευσαν να προσφέρουν τις πρώτες βοήθειες στη Ματεούτσι και κάλεσαν ασθενοφόρο και την αστυνομία, ωστόσο η άτυχη γυναίκα άφησε την τελευταία της πνοή, λίγο πριν φτάσει το ασθενοφόρο, ενώ ο δολοφόνος περίμενε στο σημείο τους αστυνομικούς, για να τον συλλάβουν.


«Την άκουσα να ουρλιάζει "βοήθεια, Τζιοβάνι, σε παρακαλώ, όχι!"», είπε η αδελφή της Ματεούτσι στην κατάθεση που έδωσε στους αστυνομικούς, μιας και οι δύο γυναίκες συζητούσαν στο τηλέφωνο την ώρα που ο 27χρονος επιτέθηκε στην πρώην σύντροφό του.

Η Στεφανία Ματεούτσι ανέφερε στα ιταλικά μέσα πως η αδελφή της φοβόταν τον 27χρονο, ενώ τόνισε ότι ο 27χρονος δεν είχε ασκήσει σωματική βία στο θύμα, αλλά ζήλευε τη σύντροφό του και έκανε σκηνές ζηλοτυπίας, σπάζοντας πιάτα και πετώντας της ποτήρια. Όταν εκείνη δεν του απαντούσε στο τηλέφωνο, εκείνος τηλεφωνούσε στην οικογένειά της και τους μιλούσε πολύ άσχημα.

Γείτονες, που μίλησαν στα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, είπαν πως το ζευγάρι ήταν μαζί επί έναν χρόνο. Εκείνος ζούσε στη Σικελία και εκείνη ζούσε και εργαζόταν στην Μπολόνια. Η 57χρονη ήταν αντιπρόσωπος σε οίκο γυναικείων ενδυμάτων. Ο νεαρός άνδρας συχνά ταξίδευε από τη Σικελία στην Μπολόνια και έμενε με το θύμα.

Όμως, ο 27χρονος άρχισε να γίνεται εμμονικός και καταπιεστικός με τη σύντροφό του και τον Ιανουάριο εκείνη του ζήτησε να διακόψουν τη σχέση τους. Τότε, ο δολοφόνος ξεκίνησε να παρακολουθεί την 57χρονη και, σύμφωνα με τους γείτονες, οι δυο τους συχνά καβγάδιζαν κάτω από το σπίτι του θύματος.

Στις 29 Ιουλίου η Ματεούτσι έκανε αίτηση ασφαλιστικών μέτρων για να προστατευθεί από τον Παντοβάνι. Όμως, αν και η Εισαγγελία άνοιξε δικογραφία για την υπόθεση, τα περιοριστικά μέτρα δεν εκδόθηκαν, επειδή η αστυνομία περίμενε να εξετάσει μάρτυρες που έλειπαν σε διακοπές για να ολοκληρώσει την έκθεση που θα παρέδιδε στο αρμόδιο δικαστήριο.

Σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, η μεγάλη διαφορά ηλικίας του ζευγαριού δεν έδειχνε να είναι εμπόδιο στη σχέση τους. Όμως, όταν εκείνος άρχισε να την καταπιέζει, του ζήτησε να φύγει από το σπίτι.

«Τον φοβόταν πολύ επειδή είχε γίνει επίμονος και δεν ήθελε να τον αφήσει να μπαίνει στο σπίτι» δήλωσε γειτόνισσα της 57χρονης, ενώ ένας γείτονας ανέφερε πως η γυναίκα τού είχε ζητήσει, αν ο νεαρός χτυπήσει στους γείτονες το κουδούνι, να μην του ανοίξουν για να μπει στο κτήριο.