Ο πρώην ΗΠΑ προπονητής της Ολυμπιακής γυμναστικής John Geddert αυτοκτόνησε την Πέμπτη, αφού κατηγορήθηκε για trafficking και εγκλήματα σεξουαλικής βίας.

Το γραφείο του Γενικού Εισαγγελέα του Μίσιγκαν Dana Nessel’s, επιβεβαίωσε ο Geddert αυτοκτόνησε την Πέμπτη το απόγευμα, αλλά δεν έχουν δημοσιοποιηθεί άλλες λεπτομέρειες.

Το γραφείο του γενικού εισαγγελέα υπέβαλε 24 ποινικές διώξεις εναντίον του Geddert νωρίτερα την Πέμπτη, κατηγορώντας τον ότι διέπραξε τουλάχιστον μία σεξουαλική επίθεση και πολλαπλά περιστατικά σωματικής κακοποίησης εναντίον δεκάδων νεαρών αθλητών.

Επίσης, ο κατηγορήθηκε Geddert ότι υπέβαλε τους αθλητές του σε εξαντλητικές προπονήσεις ή ασκήσεις που είχαν ως αποτέλεσμα σοβαρούς τραυματισμούς τους, ενώ στη συνέχεια παραβλέποντας τους τραυματισμούς των αθλητών τους εξανάγκαζε εκφοβίζοντάς τους να ανταποκρίνονται στα πρότυπα που εκείνος είχε στο μυαλό του.

Το γραφείο του Nessel ισχυρίστηκε επίσης ότι ο Geddert υπέβαλε πολλές νεαρές γυναίκες σε σε κακοποιητική μεταχείριση αδιαφορώντας για τις συμβουλές των ιατρών, πλην του ιατρού Larry Nassar. Ο Nassar ήταν ο γιατρός της ομάδας του Geddert και εκπρόσωπος τύπου  γυμναστήριο του Twistars USA Gymnastics Club.

Ο Geddert φέρεται επίσης ως ψευδομάρτυρας υπέρ του Nassar σχετικά με την εγκληματική σεξουαλική συμπεριφορά, ο οποίος Nassar καταδικάστηκε σε φυλάκιση για δικά του εγκλήματα το 2018.

Ο Geddert αντιμετώπιζε 14 κατηγορίες trafficking, έξι κατηγορίες για trafficking ανηλίκου και εξαναγκασμό του, κατηγορίες εγκληματικών συμπεριφορών, εγκληματικής σεξουαλικής βίας πρώτου βαθμού, σεξουαλικού καταναγκασμού δεύτερου βαθμού καθώς και κατηγορίες ψευδομαρτυρίας κατά τη διάρκεια έρευνας κατά του βίαιου εγκλήματος.