Το θάνατο του 17χρονου γιού της, Σέιν, ανακοίνωση η γνωστή Ιρλανδή τραγουδίστρια και τραγουδοποιός Σινέντ Ο' Κόνορ με ανάρτησή της στο Twitter.

«Ο υπέροχος γιος μου, το φως της ζωής μου, αποφάσισε να τελειώσει την επίγεια μάχη του σήμερα και βρίσκεται με τον Θεό. Ελπίζω να αναπαυτεί εν ειρήνη και κανένας να μην ακολουθήσει το παράδειγμά του. Μωρό μου, σε αγαπώ τόσο πολύ. Σε παρακαλώ, αναπαύσου εν ειρήνη»

Ο Σέιν, τον οποίο η Ο' Κόνορ είχε αποκτήσει με τον τον οποίο απέκτησε με τον τραγουδιστή Ντόναλ Λάνιείχε εξαφανιστεί την Πέμπτη από το Δουβλίνο όπου διέμενε. Εκείνη την ημέρα, η μητέρα του είχε γράψει μήνυμα στο Twitter υπενθυμίζοντάς του πως «η ζωή σου είναι πολύτιμη» και τον παρακαλούσε να μην κάνει κακό στον εαυτό του.

Το χρονικό ενός προαναγγελθέντος θανάτου

πως αποκαλύπτει σε μια σειρά αναρτήσεων στο στο twitter, ο 17χρονος ήταν σε πρόγραμμα παρακολούθησης καθώς είχε τάσεις αυτοκτονίας και βρισκόταν σε πρόγραμμα επιτήρησης. Παρόλα αυτά, το έσκασε από την κλινική που νοσηλευόταν και έδωσε τέλος στην ζωή του. Η γνωστή τραγουδίστρια επιρρίπτει ευθύνες στις Ιρλανδικές αρχές λέγοντας μάλιστα «ο Θεός να συγχωρέσει το Ιρλανδικό κράτος, γιατί εγώ σίγουρα δεν θα το κάνω».

Η Ο' Κόνορ μάλιστα, καταγγέλλει την αρχή προστασίας παιδιών και εφήβων ότι έχουν «χαθεί» κι άλλα παιδιά , αλλά κανείς δεν αναλαμβάνει την ευθύνη και οι υπεύθυνοι καταφεύγουν σε ψεύδη. Καταγγέλει επίσης τις αρμόδιες υπηρεσίες που θέλησαν να εκδώσουν μαζί μια ανακοίνωση προς τον Τύπο, ώστε να αποποιηθούν κάθε ευθύνη.

Μετά τον άδικο χαμό του 17χρονου, η αγαπημένη τραγουδίστρια αναφέρει ότι θα χρειαστεί λίγο χρόνο να πενθήσει και όταν θα είναι έτοιμη θα καταγγείλει το διαβολικό, αδιάφορο, εγωπαθές κράτος της Ιρλανδίας.

Η Σίνεντ Ο' Κόνορ αναγνώρισε την Κυριακή τον γιο της, Σέιν. Ο νεαρός, εθεάθη τελευταία φορά την Πέμπτη στο Tallaght, στο Δουβλίνο. Η αστυνομία επιβεβαίωσε ότι η αστυνομική έρευνα σταμάτησε το Σάββατο. Ο 17χρονος εντοπίστηκε νεκρός δύο ημέρες μετά την εξαφάνισή του, ενώ η Σινέντ Ο’ Κόνορ ενημέρωσε τους θαυμαστές της ότι ο γιος της «αποφάσισε να τελειώσει την επίγεια μάχη του».

https://twitter.com/OhSineady/status/1479606963973632003