Οι αστυνομικές αρχές του Βελγίου ξεκίνησαν έρευνα εναντίον δύο αστυνομικών οι οποίοι καταγράφηκαν σε βίντεο να χτυπούν στο πρόσωπο ένα ανήλικο 14χρονο κορίτσι κατά τη διάρκεια σύλληψης.

Όπως φαίνεται στο βίντεο που έχει αναρτηθεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δύο αστυνομικοί έχουν ακινητοποιήσει το κορίτσι στο έδαφος και κάθονται από πάνω του, ενώ ένας από τους δύο τη χαστουκίζει. Τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας, προκάλεσαν έντονες αντιδράσεις.

Το περιστατικό συνέβη το απόγευμα της περασμένης Παρασκευής. Όπως ανέφερε ο αρχηγός της Αστυνομίας, Φιλίπ Κερστέκερ, η σύλληψη της 14χρονης σχετίζεται με οικογενειακή υπόθεση.

Ωστόσο, λόγω του ότι πρόκειται για ανήλικη, σημείωσε ότι δεν θα προβεί σε περισσότερες λεπτομέρειες, ενώ επισήμανε ότι θα διερευνηθούν τόσο οι εικόνες που κυκλοφορούν όσο και το τι έχουν καταγράψει και οι κάμερες σώματος των αστυνομικών. Η κοπέλα οδηγήθηκε στο σπίτι της από την Αστυνομία.

lockquote class="twitter-tweet">

dir="ltr" lang="nl">Agent van lokale politie Oostende deelt vuistslagen uit aan minderjarig meisjes 14-jaar. pic.twitter.com/7dR9gKcLCW

? WyffelsRené (@ReneWyffels) January 22, 2022

cript async src="https://platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8">