«Η Ελλάδα είναι πρόθυμη να φτιάξει πιστά αντίγραφα για τα Γλυπτά του Παρθενώνα, για το Βρετανικό Μουσείο», αναφέρει σε δημοσίευμά της η έγκυρη βρετανική εφημερίδα «Daily Telegraph».

2>Δανεισμός μοναδικών πολιτιστικών θησαυρών ως αντάλλαγμα

Η Ελλάδα είναι πρόθυμη να δανείσει στο Βρετανικό Μουσείο πολιτιστικούς θησαυρούς που δεν έχουν εγκαταλείψει ποτέ τη χώρα ως αντάλλαγμα της επιστροφής των Γλυπτών του Παρθενώνα», επισημαίνει, μεταξύ άλλων, ο Έλληνας πρέσβης στο Λονδίνο, Ιωάννης Ραπτάκης, σε άρθρο της εφημερίδας Daily Telegraph.

Οι δηλώσεις του κ. Ραπτάκη έγιναν στο πλαίσιο του δημόσιου διαλόγου που έχει ανοίξει από τον Νοέμβρη στη Βρετανία για την επιστροφή των Γλυπτών στην Ελλάδα μετά την επίσκεψη στο Λονδίνο του Έλληνα πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη και την συνάντηση του με τον Βρετανό ομόλογό του, Μπόρις Τζόνσον.

2>Γλυπτά του Παρθενώνα: Κατασκευή πιστών αντιγράφων

ο άρθρο αναφέρεται στις δυνατότητες που δίνει η νέα τεχνολογία για την παραγωγή πιστών αντιγράφων για τα Γλυπτά του Παρθενώνα και την παρουσίαση σχεδίων για την κατασκευή ενός ακριβούς αντιγράφου των γλυπτών από το Ινστιτούτο Ψηφιακής Αρχαιολογίας (IDA).

«Η Ελλάδα είναι πρόθυμη να εξετάσει την ιδέα να επιτρέψει στο Βρετανικό Μουσείο να κατασκευάσει ένα υψηλής ποιότητας μαρμάρινο αντίγραφο, όχι μόνο των Γλυπτών που έχει τώρα, αλλά και των Γλυπτών του Παρθενώνα που βρίσκονται στο Μουσείο της Ακρόπολης στην Αθήνα», λέει ο κ. Ραπτάκης στην Daily Telegraph.