Τον γύρο του κόσμου κάνει εδώ και λίγε ώρες η δυσάρεστη είδηση, ότι η «Miss USA 2019», Cheslie Kryst, αυτοκτόνησε πηδώντας από τον 29ο όροφο του κτιρίου όπου βρισκόταν το διαμέρισμά της στο Μανχάταν.

Η 30χρονη καλλονή είχε κερδίσει το διαγωνισμό Miss USA το 2019 εκπροσωπώντας τη Βόρεια Καρολίνα, ενώ έδινε μάχη για τη μεταρρύθμιση της ποινικής δικαιοσύνης. Ήταν  δικηγόρος υπερασπιζόταν με πάθος τη βία κατά των γυναικών, ενώ εργαζόταν παράλληλα ως ανταποκρίτρια για την ψυχαγωγική εκπομπή Extra.

Η Κράιστ ήταν υπέρμαχος για την ψυχική υγεία και είχε μιλήσει για το θέμα πολλές φορές σε πρόσφατες συνεντεύξεις της. Πήδηξε από ένα σημείο του κτηρίου που ήταν ανοιχτό, ενώ για τελευταία φορά την είχαν δει στο μπαλκόνι του 29ου ορόφου.

Λίγες ώρες πριν από το θάνατό της είχε κάνει ανάρτηση στο Instagram, γράφοντας «Μακάρι αυτή η μέρα να σας φέρει ανάπαυση και ειρήνη».

Η αστυνομία βρήκε ένα σημείωμα στο διαμέρισμα που έλεγε ότι ήθελε να αφήσει τα πάντα στη μητέρα της, χωρίς να δίνει περισσότερα στοιχεία για τους λόγους που την οδήγησαν στην αυτοκτονία.

Δεν ήταν μόνο όμορφη αλλά ήταν και έξυπνη, ήταν δικηγόρος», ανέφεραν φίλοι της στη New York Post. «Eίχε μια ζωή που θα τη ζήλευε κανείς. … Είναι τόσο θλιβερό»

[embed]https://www.youtube.com/watch?v=ZD0fu9KQW5A[/embed]

3>Ποια ήταν η βασίλισσα της ομορφιάς

Kράιστ γεννήθηκε στο Τζάκσον του Μίσιγκαν από λευκό, Πολωνοαμερικανό πατέρα και μαύρη μητέρα, την Έιπριλ Σίμπκινς νικήτρια του διαγωνισμού ομορφιάς στη Βόρεια Καρολίνα το 2002. Μεγάλωσε στο Charlotte και αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο της Νότιας Καρολίνας.

Πήρε το πτυχίο της στη Νομική από το Πανεπιστήμιο Wake Forest στο Winston-Salem της Βόρειας Καρολίνας, όπου συμμετείχε σε μια σειρά από δραστηριότητες, συμπεριλαμβανομένης της Εθνικής Ένωσης Μαύρων Νομικών Φοιτητών, σύμφωνα με τη σελίδα της στο LinkedIn.

Η μάχη της για την ψυχική υγεία

Η ίδια η Κράιστ συχνά μοιραζόταν τα συναισθήματά της με τους followers της στο Instagram και είχε πει ότι τα social media ήταν όλα για επίδειξη. «Στο Instagram θέλω να φαίνομαι καλύτερα και να μοιράζομαι μόνο τα καλά της ζωής μου, τη διασκέδασή μου και το σώμα για το οποίο είμαι περήφανη. Αλλά αυτό είναι όλο. Μια προσεκτική ματιά σε μια στιγμή στο χρόνο. Μην επιτρέπετε αυτό που βλέπετε εδώ να σας κάνει να ξεχάσετε ότι έχω απίστευτα ελαττώματα. Απλώς επέλεξα να μην μοιραστώ αυτά τα ελαττώματα σε μια φωτογραφία», έγραφε τον περασμένο Ιούνιο.

«Και σίγουρα μην συγκρίνετε τα δικά σας ελαττώματα με αυτά που βλέπετε σε αυτήν την εικόνα. Δεν είναι δίκαιο να συγκρίνεις το 100% του εαυτού σου, τις καλές σου μέρες, τις κακές μέρες και όλα τα ενδιάμεσα με ένα πολύ επιμελημένο τμήμα μου στις καλύτερες μέρες μου».

Τον Οκτώβριο του 2019, μίλησε στο Facebook για την Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας και προσέφερε συμβουλές αντιμετώπισης του άγχους. «Κάνω πολλά για να διασφαλίσω ότι διατηρώ την ψυχική μου υγεία και το πιο σημαντικό πράγμα που έκανα είναι να μιλήσω με έναν σύμβουλο. Είναι πολύ εύκολο να μιλήσεις. Μου δίνει εξαιρετικές στρατηγικές ειδικά αν είμαι λυπημένος ή χαρούμενος ή έχω έναν πολυάσχολο μήνα μπροστά μου.

«Όταν δεν μιλάω με τον σύμβουλό μου, αφιερώνω χρόνο στο τέλος κάθε μέρας για να αποσυμπιεστώ», έλεγε η Κράιστ. «Βγάζω την πρίζα, κλείνω το τηλέφωνό μου, δεν απαντώ σε μηνύματα. Απλώς κάθομαι και βλέπω τις αγαπημένες μου ταινίες ».