Ευχάριστες εξελίξεις στο ουκρανικό μέτωπο, αφού δυνάμεις της Ρωσίας, κατά δήλωση του ρωσικού υπουργείου Άμυνας, αποσύρονται.

Την ώρα που ΗΠΑ και Βρετανία φοβούνται εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία εντός της εβδομάδας, το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας ανακοίνωσε ότι κάποιοι στρατιώτες που είχαν αναπτυχθεί στη μεθόριο άρχισαν να επιστρέφουν στις βάσεις τους, στην πρώτη ένδειξη υποχώρησης της Μόσχας στην κρίση με τη Δύση που ξεκίνησε στα τέλη του 2021.

[embed]https://twitter.com/business/status/1493506457861505028[/embed]

Σύμφωνα με το ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Interfax, οι Ρώσοι στρατιώτες ολοκλήρωσαν κάποια γυμνάσια και διατάχθηκε η αποχώρησή τους. Το ίδιο πρακτορείο προσθέτει ότι συνεχίζονται οι ευρείας κλίμακας στρατιωτικές ασκήσεις σε διάφορες περιοχές της Ρωσίας.

«Οι μονάδες της νότιας και δυτικής στρατιωτικής περιοχής, αφού ολοκλήρωσαν τα γυμνάσιά τους, έχουν ήδη αρχίσει (…) να επιστρέφουν στις βάσεις τους», δήλωσε ο Ιγκόρ Κονατσένκοφ, εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Άμυνας.

3>

ετικό κλίμα στις αγορές

ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Άμυνας ότι η Μόσχα αποσύρει κάποιες δυνάμεις της στις βάσεις τους μετά την ολοκλήρωση ασκήσεων προκάλεσαν ανακούφιση στις ευρωπαϊκές αγορές, με τον Stoxx Europe 600 να σημειώνει άνοδο 0,7% στις 10:18 ώρα Ελλάδος -αφού έκλεισε σε χαμηλό τριών εβδομάδων στη χθεσινή συνεδρίαση- και τις ευρωπαϊκές τιμές ενέργειας (φυσικού αερίου και πετρελαίου) να υποχωρούν.

iv class="td-g-rec td-g-rec-id-content_inline td_uid_53_620b8a2e04de7_rand td_block_template_1 ">