Σύμφωνα με πληροφορίες του Reuters, εκρήξεις οι οποίες μοιάζουν με βομβαρδισμού ακούστηκαν κοντά στο αεροδρόμιο του Ντόνετσκ της Ουκρανίας.

Νωρίτερα ο ΟΟΣΑ ανακοίνωσε ότι καταγράφηκαν «πολλαπλά επεισόδια βομβαρδισμών» κατά μήκος της γραμμής επαφής όπου οι δυνάμεις του Κιέβου αντιμετωπίζουν φιλορώσους αυτονομιστές μετά το ξέσπασμα των συγκρούσεων το 2014. Ο ουκρανικός στρατός είπε ότι αντάρτες υποστηριζόμενοι από τη Ρωσία στην ανατολική Ουκρανία εκτόξευσαν οβίδες σε χωριό της περιοχής Λουχάνσκ, που έπληξαν παιδικό σταθμό, αλλά ευτυχώς δεν προκλήθηκαν τραυματισμοί.

Νωρίτερα φιλορώσοι αυτονομιστές είχαν κατηγορήσει τις δυνάμεις του Κιέβου ότι άνοιξαν πυρ εναντίον τους τέσσερις φορές το τελευταίο 24ωρο κατά παράβαση των συμφωνιών του Μινσκ για την ειρήνευση στην περιοχή. Ωστόσο, η κυβέρνηση της Ουκρανίας διέψευσε τις καταγγελίες των αυτονομιστών. Εκπρόσωπος Τύπου των ουκρανικών δυνάμεων δήλωσε από τηλεφώνου στο Reuters: «Μολονότι οι θέσεις μας δέχθηκαν πυρά με απαγορευμένα όπλα, περιλαμβανομένων και πυροβόλων 122mm, οι Ουκρανοί στρατιώτες δεν άνοιξαν πυρ».

2>Το Κρεμλίνο μιλά για «κλιμάκωση» στο Ντονμπάς

εκπρόσωπος του Βλαντίμιρ Πούτιν, Ντμίτρι Πεσκόφ έκανε λόγο για «κλιμάκωση» της κατάστασης στο Ντονμπάς της ανατολικής Ουκρανίας και αναφέρθηκε στο «τεράστιο δυναμικό κρούσης των ουκρανικών δυνάμεων».

Ο Πεσκόφ είπε ακόμη ότι ο Ρώσος πρόεδρος δεν έχει απαντήσει στο αίτημα της Δούμας για την αναγνώριση των λεγόμενων «Λαϊκών Δημοκρατιών» του Ντονέτσκ και του Λουχάνσκ, τις δύο αποσχισθείες περιοχές στην ανατολική Ουκρανία. Η ρωσική Δούμα κάλεσε την Τρίτη τον Πούτιν να αναγνωρίσει τις δύο αυτές περιοχές ως ανεξάρτητες, κίνηση που σύμφωνα με ηγέτες δυτικών χωρών θα κατέστρεφε κάθε ελπίδα ειρήνευσης μέσω των συμφωνιών του Μινσκ. Ο Πεσκόφ κατηγόρησε επίσης το ΝΑΤΟ για «ακάλυπτη πληροφοριακή επιθετικότητα κατά της Ρωσίας» και δήλωσε ότι το ρωσικό ΥΠ Εξ θα δώσει στη Δύση την απάντησή του για τα «προβλήματα με τις εγγυήσεις ασφάλειας», που ζητά η Μόσχα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ