Στο Κίεβο δίνεται πλέον η μεγάλη μάχη μεταξύ Ρωσίας - Ουκρανίας.

Σύμφωνα με το Skynews, Ουκρανός δημοσιογράφος δήλωσε ότι ρωσικά στρατεύματα βρίσκονται μέσα στο Κίεβο, όπου δίνονται μάχες ακόμα και στη μέση του δρόμου σε ορισμένες συνοικίες.

Ο ίδιος υποστηρίζει, πύραυλοι έχουν χτυπήσει σπίτια πολιτών με «πολλές απώλειες» στον ρωσικό στρατό. Οι ισχυρισμοί του ωστόσο δεν έχουν ακόμα επιβεβαιωθεί.

3>Η Ρωσία ισχυρίζεται ότι κατέλαβε αεροδρόμιο

ην ίδια ώρα, ο στρατός της Ρωσίας δήλωσε ότι απέκλεισε το Κίεβο από τη δυτική πλευρά και κατέλαβε το στρατηγικό αεροδρόμιο Χοστομέλ έξω από την πρωτεύουσα, αναφέρει το πρακτορείο ειδήσεων Interfax.

Ο εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Άμυνας Ιγκόρ Κονασένκοφ δήλωσε επίσης ότι περισσότεροι από 200 άνθρωποι από τις ουκρανικές ειδικές μονάδες έχουν σκοτωθεί. Οι ρωσικοί ισχυρισμοί δεν έχουν επιβεβαιωθεί

Ουκρανικά στρατιωτικά οχήματα φέρονται να εισέρχονται στο Κίεβο για να υπερασπιστούν την πρωτεύουσα, σύμφωνα με τηλεοπτικές ειδήσεις που επικαλείται το Reuters.

Οι Ουκρανοί ανατίναξαν γέφυρα για να εμποδίσουν την προέλαση των Ρώσων στο Κίεβο

Ανταποκρίτρια του AP μεταδίδει: «Βρίσκομαι στα βόρεια του Κίεβου όπου η Ρωσία συνεχίζει να βομβαρδίζει γειτονιές. Αυτή είναι η γέφυρα που ανατίναξε σήμερα η Ουκρανία για να αποτρέψει την προέλαση των ρωσικών αρμάτων μάχης. Μπορείτε να δείτε τον κόσμο να φεύγει από την πόλη με τα πόδια και να σκαρφαλώνει πάνω από τα ερείπια. Είδα έναν άντρα να σύρεται πάνω από το ποδήλατό του.»

https://twitter.com/FrancescaEbel/status/1497202001154740225