Νέο βίντεο από το Κίεβο ανέβασε στο λογαριασμό του στο twitter νωρίς το πρωί του Σαββάτου ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντιμίρ Ζελένσκι, επαναλαμβάνοντας πως ο ουκρανικός στρατός συνεχίζει να μάχεται και δεν θα παραδώσει τα όπλα.

Στο βίντεο ο Ουκρανός πρόεδρος διαψεύδει την είδηση πως διέφυγε στο εξωτερικό, λέγοντας: "Eίμαι εδώ! Eίναι η δική μας γη, η δική μας χώρα, τα δικά μας παιδιά".

"Είμαι εδώ. Δεν θα καταθέσουμε τα όπλα. Θα αμυνθούμε για τη χώρα μας, γιατί τα όπλα μας. Είναι η αλήθεια μας και η αλήθεια είναι ότι αυτή είναι η δική μας γη, η δική μας χώρα, τα δικά μας παιδιά – και θα τα προστατέψουμε όλα. Αυτό είναι όλο. Αυτά ήθελα να σας πω. Δόξα στην Ουκρανία!", ανέφερε μεταξύ άλλων στο μήνυμά του προς τον ουκρανικό λαό.

Παράλληλα, σύμφωνα με ανώτερο αξιωματούχο των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών, ο Ζελένσκι απαντώντας στην πρόταση των Αμερικανών να τον φυγαδεύσουν από το Κίεβο εκείνος απάντησε πως "Ο πόλεμος είναι εδώ. Χρειάζομαι πολεμοφόδια, όχι μεταφορικό μέσο".

'Οπως έγινε γνωστό, νωρίτερα οι ΗΠΑ είχαν προσφέρει στον Βολοντίμιρ Ζελένσκι τρόπο να διαφύγει από τη χώρα, αλλά εκείνος αρνήθηκε.

 

https://twitter.com/maxseddon/status/1497452528773976068

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ