Με μία μακροσκελή, ειρωνική αλλά και με μία τρομακτική ανάρτηση στο Facebook, ο πρώην Πρωθυπουργός της Ρωσίας, Ντιμίτρι Μεντβέντεφ, ειρωνεύεται τις κυρώσεις της διεθνούς κοινότητας προς τη Ρωσία αλλά τελειώνει με μία τρομακτική φράση: «Τα συναρπαστικά πράγματα μόλις αρχίζουν...»

 

2>Μεταφρασμένη η ανάρτηση του Ρώσου πολιτικού:

Εισήχθησαν κυρώσεις εναντίον όλων των μελών του Ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας. Γράφω αυτό το κείμενο σχεδόν «πανικόβλητος». Ντροπή. Λοιπόν, τι θα κάνουμε τώρα; Αλλά για την ιστορία, θέλω να σημειώσω το εξής.

2>«Αδαείς στο Στειτ Ντιπαρτμεντ»

Πρώτον. Αυτές οι υπέροχες απαγορεύσεις σίγουρα δεν θα αλλάξουν τίποτα. Ακόμα και οι αδαείς στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ το καταλαβαίνουν αυτό. Συμπεριλαμβανομένης της απόφασης για διεξαγωγή στρατιωτικής επιχείρησης για την προστασία του Donbass. Θα διεξαχθεί σε πλήρη όγκο μέχρι να επιτευχθούν όλα τα αποτελέσματα, που είπε ο Πρόεδρος της Ρωσίας. Τίποτα περισσότερο και τίποτα λιγότερο. Καθώς, παρεμπιπτόντως, βρισκόταν σε παρόμοια κατάσταση το 2008.

2>«Μύθος» οι κυρώσεις

Υποθέτω ότι είναι προφανές σε όλους τους έξυπνους ανθρώπους: οι κυρώσεις είναι μύθος, μυθοπλασία, σχήμα λόγου. Είμαι βαθιά αδιάφορος για αυτούς τους ευρέως διακηρυγμένους περιορισμούς των δικαιωμάτων στο εξωτερικό. Μπορείς να το πεις πιο αυστηρά, αλλά θα απέχω?. Είμαι πολίτης της Ρωσίας. Και αυτό τα λέει όλα.

οιπόν, οι κυρώσεις γίνονται δεκτές για προφανή λόγο. Από πολιτική ανικανότητα που προκύπτει από την αδυναμία αλλαγής της πορείας της Ρωσίας. Και επίσης - ελπίζοντας να δικαιολογηθεί για επαίσχυντες αποφάσεις, όπως η δειλή απόδραση από το Αφγανιστάν.

ε γενικές γραμμές, οι εταίροι μας σε ΗΠΑ και ΕΕ είναι σπουδαίοι - τίποτα δεν εδραιώνει την εξουσία, τις κυβερνούσες ελίτ και, σε μεγάλο βαθμό, τους πολίτες της χώρας μας ως την αγάπη για τους Αμερικανούς και τους Ευρωπαίους. Λοιπόν - Περιμένετε!

αρεμπιπτόντως, απλά για την αναφορά σου. Ούτε εγώ ούτε κανένας από την οικογένειά μου είχαμε ή έχουμε ξένους λογαριασμούς ή ακίνητα στο εξωτερικό.

2>«Αλλάζουν» οι σχέσεις με τα κράτη που υποστήριξαν τις κυρώσεις

Υπάρχουν και καλά νέα. Οι κυρώσεις θα μπορούσαν να είναι μια καλή αφορμή για να επανεξεταστούν επιτέλους όλες οι σχέσεις με τα κράτη που τις εισήγαγαν Συμπεριλαμβανομένης της διακοπής του διαλόγου στρατηγικής σταθερότητας. Μπορείς βασικά να τα παρατήσεις όλα, συμπεριλαμβανομένης της συνθήκης SNB-3 που συνήψα με τον B. Ομπάμα και ένα εκτεταμένο V. Εν. Πούτιν με τον ενεργό επικεφαλής των ΗΠΑ. Γιατί τώρα, κάτω από τέτοιες συνθήκες, υπογράφεται ακόμα περισσότερο από υποκυρωμένα πρόσωπα; Βγαίνει κάπως τσαπατσούλικα. Ναι, και η διπλωματία γενικά δεν είναι απαραίτητη. Ήρθε η ώρα να κλείσουμε τις πρεσβείες στα κάστρα του αχυρώνα. Και η επαφή θα πρέπει να συνεχιστεί, λαμβάνοντας υπόψη ο ένας τον άλλον όπως στα κυάλια και τα οπτικά όπλα.

2>Δεν φοβόμαστε - Επανέρχεται η θανατική ποινή

Τώρα μας κυνηγάνε από παντού, τιμωρούν, φοβούνται, και πάλι δεν φοβόμαστε (σχεδόν σαν τον Λ. Ν. Ο Τολστόι σε γνωστή κατάσταση). Το Συμβούλιο της Ευρώπης και η PACE ανέστειλαν την ένταξη της Ρωσίας. Αυτή είναι μια άγρια αδικία. Αν και είναι ένας καλός λόγος για να κλείσεις επιτέλους την πόρτα και να ξεχάσεις αυτά τα άσκοπα υπάρχοντα για πάντα. Και κάποτε τρελαθήκαμε. Όταν ήμουν νεότερος. Επιπλέον, είναι επίσης μια καλή ευκαιρία να αποκατασταθούν μια σειρά σημαντικών θεσμών για την πρόληψη ιδιαίτερα σοβαρών εγκλημάτων στη χώρα. Είδος θανατικής ποινής για τους περισσότερους επικίνδυνους εγκληματίες, η οποία παρεμπιπτόντως εφαρμόζεται ενεργά στις Ηνωμένες Πολιτείες και την Κίνα.

εξαίρεση από τον ΟΟΣΑ είναι επίσης ένα τρελό τρομακτικό πράγμα. Δεν ξέρω τι να κάνω τώρα. Αν και δεν ήθελαν να μας δουν εκεί για οκτώ χρόνια ήδη. Και πάλι δεν θέλουν. Λοιπόν, δεν θα είσαι με το ζόρι γλυκός...

εραιτέρω, με εξαίρεση το "από παντού" υπό μορφή τιμωρίας - σύμφωνα με τη λίστα. Κατά βούληση, μάταια σκέφτεσαι μόνο τον χρόνο που ξοδεύεις σε αυτές τις δομές.

2>Κατάσχεση κεφαλαίων ξένων εταιρειών στη Ρωσία

Απειλούν επίσης να αρπάξουν χρήματα Ρώσων πολιτών και ρωσικών εταιρειών στο εξωτερικό. Απλά όλοι, χωρίς κυρώσεις. Σε επίπεδο πιάτο. Κάπως από κακία. Αλλά αυτό θα πρέπει να απαντηθεί αρκετά συμμετρικά. Σύλληψη κεφαλαίων αλλοδαπών και ξένων εταιρειών στη Ρωσία επί εθνικής αρχής. Ή ίσως εθνικοποίηση της περιουσίας όσων προσώπων έχουν εγγραφή σε μη φιλικές δικαιοδοσίες. Όπως οι Ηνωμένες Πολιτείες, τα κράτη της ΕΕ και μια σειρά από χώρες που τραγουδούν του αγγλοσαξονικού κόσμου που θα συμμετάσχουν σε αυτό. Η καλή εμπειρία είναι πλούσια και έχουμε νόμο για αυτό το θέμα. Αυστηρή. Οπότε όλα τα συναρπαστικά πράγματα μόλις αρχίζουν...