Την ώρα που οι διαπραγματεύσεις ανάμεσα στη Ρωσία και στην Ουκρανία αναμένεται να ξεκινήσουν το πρωί της Δευτέρας, κοντά στον ποταμό Πρίπιατ στα σύνορα της Ουκρανίας με τη Λευκορωσία και ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολόντιμιρ Ζελένσκι να εμφανίζεται απαισιόδοξος για την πορεία τους, η Ρωσία εξακολουθεί να “σφυροκοπά” την Ουκρανία και ιδιαίτερα το Κίεβο.

Στην πρωτεύουσα της Ουκρανίας η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη καθώς υπάρχουν πληροφορίες για νέα αεροπορική επιδρομή και οι σειρήνες από τις 18:20 το απόγευμα και μετά έχουν ηχήσει τουλάχιστον τέσσερις φορές.

Δορυφορικές εικόνες δείχνουν μια μεγάλη συνοδεία ρωσικών στρατευμάτων κατευθυνόμενη προς το Κίεβο.

[embed]https://twitter.com/ChristopherJM/status/1498042489260982277[/embed]

Όπως φαίνεται από φωτογραφίες του Maxar, μια ανάπτυξη ρωσικών δυνάμεων μήκους 3,25 μιλίων, σε μια συνοδεία με καύσιμα, υλικοτεχνική υποστήριξη και τεθωρακισμένα οχήματα, φαίνεται να κινείται προς την κατεύθυνση του Κιέβου περίπου 40 μίλια προς τα νότια.

αρόλο που μεταδιδόταν πως το Κίεβο έχει “περικυκλωθεί” από τις ρωσικές δυνάμεις ο δήμαρχος του Κιέβου με ανακοίνωσή του έκανε λόγο για προπαγάνδα ρωσικών ΜΜΕ και ότι δεν ισχύει.

Όπως είπε χαρακτηριστικά, είναι “παράξενο που τα ουκρανικά κανάλια στο telegram το πίστεψαν και άρχισαν να το διαδίδουν. Μην πιστεύετε ψέματα! Εμπιστευτείτε τις πληροφορίες από επίσημες πηγές. Θα σταθούμε μαζί και θα κερδίσουμε”, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν πριν από λίγο, στο Κίεβο η κατάσταση τώρα έχει ηρεμήσει, αλλά στο Χάρκοβο οι εχθροπραξίες έχουν λάβει μεγάλη έκταση, ενώ φήμες από ουκρανικές πηγές εξακολουθούν να διατείνονται ότι χτυπήθηκε το ρωσικό κονβόι.