Με μία φορτισμένη συναισθηματικά ανάρτηση, ο πρώην υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Αντρέι Κοζίρεφ καλεί τους πρώην συναδέλφους του Ρώσους διπλωμάτες να παραιτηθούν ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

«Επαγγελματίες είστε, όχι φτηνοί προπαγανδιστές», έγραψε το πρώην μέλος του υπουργικού συμβουλίου του Μπορίς Γέλτσιν σε ανάρτησή του στο Twitter. «Όταν εργαζόμουν στο υπουργείο Εξωτερικών, ήμουν περήφανος για τους συναδέλφους μου. Τώρα δεν μπορείτε έτσι απλά να υποστηρίζεται τον αιματηρό αδελφοκτόνο πόλεμο στην Ουκρανία», πρόσθεσε.

lockquote class="twitter-tweet">

dir="ltr" lang="ru">I call on all Russian diplomats to resign in protest.

важаемые дипломаты России, вы профессионалы а не дешёвые пропагандисты. Когда я работал в МИДе, я гордился своими коллегами. Сейчас просто нельзя поддерживать кровавую братоубийственную войну в Украине.

— Andrei V Kozyrev (@andreivkozyrev) March 1, 2022

cript async src="https://platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8">

2>Ποιος είναι ο Αντρέι Κόζιρεφ

Κοζίρεφ διετέλεσε υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας από το 1990 έως το 1996 κι ένας από τους ολοένα και περισσότερους Ρώσους, εντός και εκτός της χώρας, που μιλούν ανοικτά κατά του πολέμου στην Ουκρανία, όπως οι δισεκατομμυριούχοι Όλεγκ Ντεριπάσκα και Μιχαήλ Φρίντμαν, η ποπ σταρ Ρετζίνα Σπέκτορ και το αστέρι του τένις, Αντρέι Ρουμπλέφ. Κάπου 6.400 άνθρωποι έχουν συλληφθεί από τις Αρχές στη Ρωσία για τη συμμετοχή τους σε αντιπολεμικές διαδηλώσεις, σύμφωνα με τον ΟΗΕ.

2>Κοζίρεφ: «Θα πρόσεχα την πλάτη μου με τον Λαβρόφ πίσω μου»

Κοζίρεφ σχολίασε προ ημερών ότι «συνήθιζε να στηρίζει» τον νυν επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας, Σεργκέι Λαβρόφ, αλλά δεν θα το έκανε τώρα.

«Δικαίως επιβλήθηκαν κυρώσεις από ΗΠΑ και ΕΕ στον Λαβρόφ, ήταν ο υφυπουργός μου τη δεκαετία του 1990», ανέφερε σε ανάρτησή του στο Twitter με μια παλιά του φωτογραφία με τον Λαβρόφ. «Τον στήριζα τότε. Σήμερα θα πρόσεχα την πλάτη μου, αν εκείνος βρισκόταν πίσω μου».

lockquote class="twitter-tweet">

dir="ltr" lang="en">Lavrov, rightfully sanctioned by the US and EU today, was my deputy in the 90s. Used to have my back.

day, I would watch my back if he was behind me. pic.twitter.com/a47XArhEYb

— Andrei V Kozyrev (@andreivkozyrev) February 25, 2022

cript async src="https://platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8">