Σύμφωνα με όσα μεταδίδουν ΜΜΕ και από τις δύο πλευρές, ο δεύτερος γύρος συνομιλιών  μεταξύ των αντιπροσωπειών Ρωσίας και Ουκρανίας θα συνεχιστούν απόψε το βράδυ, Τετάρτη 2 Μαρτίου.

Οι αντιπροσωπείες αναμένεται να αποτελούνται από τους ίδιους εκπροσώπους, οι οποίοι εκπροσώπησαν τις χώρες τους στον πρώτο γύρο των συνομιλιών τη Δευτέρα.

«Τώρα είναι επίσημο. Ο δεύτερος γύρος συνομιλιών μεταξύ της Ουκρανίας και του κατακτητή θα πραγματοποιηθεί σήμερα», δήλωσε στο CNN βοηθός του προέδρου της Ουκρανίας την Τετάρτη. «Οι αντιπροσωπείες θα είναι στην ίδια σύνθεση», πρόσθεσε ο αξιωματούχος.

Νωρίτερα το ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Tass, επικαλούμενο βοηθό του ουκρανικού προεδρικού γραφείου, είχε μεταδώσει ότι αναμενόταν εντός της ημέρας ο δεύτερο γύρος των διαπραγματεύσεων. Μάλιστα ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ είχε δηλώσει ότι η ρωσική αντιπροσωπεία θα είναι «στη θέση της» την Τετάρτη για έναν νέο γύρο συνομιλιών με την Ουκρανία. Από την πλευρά του ο Ουκρανός υπουργός Εξωτερικών Ντμίτρο Κουλέμπα είχε σημειώσει ότι η ουκρανική πλευρά είναι έτοιμη να συζητήσει, αλλά δεν δέχεται τα ρωσικά τελεσίγραφα.

Να υπενθυμίσουμε πως ο πρώτος γύρος συνομιλιών που έγινε τη Δευτέρα και διήρκεσε πέντε ώρες, ολοκληρώθηκε χωρίς σημαντική πρόοδο.

iv class="td-g-rec td-g-rec-id-content_inline td_uid_54_621f6b497e9ca_rand td_block_template_1 ">