Οι προσπάθειες του προέδρου της Ουκρανίας να κερδίσει υποστήριξη από τη Δύση, είτε με τη δημιουργία no fly zone πάνω από την Ουκρανία, είτε να του αποσταλούν πολεμικά αεροπλάνα για να αντιμετωπίσει τους Ρώσους, γίνονται πλέον όλο και περισσότερο δραματικές.

Τελευταία είναι αυτή με ένα μονταρισμένο βίντεο στο οποίο φαίνονται στρατιωτικά αεροπλάνα (υπονοείται ότι είναι ρωσικά) να βομβαρδίζουν τον Πύργο του Άιφελ στο Παρίσι ενώ οι σειρήνες χτυπούν.

«Ο διάσημος πύργος του Άϊφελ ή η Πύλη του Βραδεμβούργου στο Βερολίνο θα μείνουν όρθια στους συνεχείς βομβαρδισμούς των Ρώσων; Πιστεύετε ότι δεν σας αφορά; Σήμερα είναι η Ουκρανία, αύριο μπορεί να είναι ολόκληρη η Ευρώπη. Η Ρωσία δεν σταματά με τίποτα», γράφει το ουκρανικό κοινοβούλιο στη λεζάντα. «Αν πέσουμε εμείς, θα πέσετε κι εσείς», καταλήγει το βίντεο, επαναλαμβάνοντας μια φράση του Ουκρανού προέδρου Ζελένσκι.

lockquote class="twitter-tweet">

dir="ltr" lang="en">Would the famous Eiffel Tower in #Paris or the Brandenburg Gate in #Berlin remain standing under endless bombing of Russian troops?

you think that does not concern you?

day it’s #Ukraine, tomorrow it will be the whole of #Europe. Russia will stop at nothing. pic.twitter.com/vi6z5UWV8q

? Verkhovna Rada of Ukraine (@ua_parliament) March 11, 2022

cript async src="https://platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8">