Δύο νεκροί και πολλοί τραυματίες είναι το αποτέλεσμα βομβαρδισμού πολυκατοικίας στο Κίεβο, σύμφωνα με την ουκρανική τηλεόραση.

lockquote class="twitter-tweet">

dir="ltr" lang="en">More photos from the scene published by the State Emergency Service. pic.twitter.com/1Eh9yzOhNO

? The Kyiv Independent (@KyivIndependent) March 14, 2022

cript async src="https://platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8">

Σύμφωνα με την Κρατική Υπηρεσία Έκτακτης Ανάγκης της Ουκρανίας το πολυόροφο κτίριο βρίσκεται στη γειτονιά Ομπολόν και χτυπήθηκε από οβίδα στις 5 τα ξημερώματα.

Στο βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα εμφανίζονται πυροσβέστες να προσπαθούν να σβήσουν τη φωτιά που ξέσπασε και να βοηθούν κόσμο να βγει από το κτίριο.

Το Euromaiden Press δημοσίευσε εικόνες καταστροφής στο εννιαώροφο κτίριο. Αν και φαίνεται ο απεγκλωβισμός μερικών ατόμων, δεν έχει γίνει γνωστή η κατάσταση της υγείας τους.

lockquote class="twitter-tweet">

dir="ltr" lang="en">⚡️Apartment block in Kyiv on fire after shelling.

Firefighters are putting out fire in the 9-story apartment block on 20 Bohatyrska St. in the Obolon neighborhood, according to the State Emergency Service.

The building was hit at around 5 a.m.

Video: State Emergency Service pic.twitter.com/uOe9AeGU7J

? The Kyiv Independent (@KyivIndependent) March 14, 2022

cript async src="https://platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8">

Παράλληλα, οι αρχές της πρωτεύουσας της Ουκρανίας ανακοίνωσαν ότι το εργοστάσιο κατασκευής των αεροσκαφών Antonov στο Κίεβο βομβαρδίστηκε από τις ρωσικές δυνάμεις.

2>Αμφίβια απόβαση των Ρώσων στην Αζοφική

ε ενημέρωση που εξέδωσε το βράδυ της Κυριακής, το βρετανικό Υπουργείο Άμυνας αναφέρει πως «οι ρωσικές ναυτικές δυνάμεις έχουν επιβάλει έναν εξ αποστάσεως αποκλεισμό της ακτής της Ουκρανίας στη Μαύρη Θάλασσα, στην ουσία απομονώνοντας την Ουκρανία από το διεθνές θαλάσσιο εμπόριο».

Η ενημέρωση κάνει επίσης λόγο για συνέχιση επιθέσεων με πυραύλους από τις ρωσικές ναυτικές δυνάμεις κατά στόχων σε διάφορες περιοχές της Ουκρανίας και επισημαίνει ότι η Ρωσία έχει ήδη πραγματοποιήσει μία αμφίβια απόβαση σε ακτή της Αζοφικής Θάλασσας. «Ενδέχεται να εξετάζει την πραγματοποίηση περαιτέρω τέτοιων επιχειρήσεων τις προσεχείς εβδομάδες», προσθέτει το βρετανικό υπουργείο.