Σύμφωνα με τις Ουκρανικές αρχές, οι προμήθειες των δυνάμεων της Ρωσίας στην Ουκρανία είναι αρκετές για τρεις ακόμα ημέρες, ενώ το βρετανικό υπουργείο Άμυνας επιμένει ότι οι Ρώσοι έχουν… «κολλήσει».

Η 27η μέρα του πολέμου που κήρυξε η Ρωσία στην Ουκρανία είναι η σημερινή και στις 06:00 της 22ας Μαρτίου ο ουκρανικός στρατός έδωσε στη δημοσιότητα επιχειρησιακή αναφορά, σύμφωνα με την οποία οι ρωσικές δυνάμεις έχουν αποθέματα πυρομαχικών και τροφίμων που θα διαρκέσουν για «όχι πάνω από τρεις μέρες».

Οι Ουκρανοί αξιωματούχοι είχαν ότι η κατάσταση με τις προμήθειες είναι παρόμοια με το φιάσκο των Ρώσων με τα καύσιμα, όταν τα άρματά τους… έμειναν και δεν μπορούσαν να προχωρήσουν γιατί δεν γινόταν ανεφοδιασμός.

Έδωσαν μάλιστα κι ένα παράδειγμα, την περιοχή Οκχτίρκα στην επαρχία Σούμι. Εκεί, σύμφωνα πάντα με τις ουκρανικές δυνάμεις, Ρώσοι στρατιώτες δεν υπάκουσαν σε εντολές και 300 απ’ αυτούς αρνήθηκαν να εκτελέσουν διαταγές.

Η πλευρά των Ουκρανών ανέφερε επίσης ότι μόνο χθες Δευτέρα (21.03.2022) η Ρωσία έχασε 300 στρατιώτες της στις μάχες, ενώ ο συνολικός αριθμός των νεκρών από την πρώτη μέρα της εισβολής στην Ουκρανία πλησιάζει τις 10.000, όπως κατά… λάθος, δημοσίευσε φιλοκυβερνητικό σάιτ στη Ρωσία αλλά μετά… εξαφάνισε την ανάρτηση!

«Αναμένεται ο εχθρός να συνεχίσει τις επιθέσεις με πυραύλους και βομβαρδισμούς κρίσιμων υποδομών της Ουκρανίας, χρησιμοποιώντας αεροσκάφη, όπλα υψηλής ακρίβειας», ανέφερε επίσης η ουκρανική έκθεση.

Στο μεταξύ, οι ουκρανικές δυνάμεις ανακοίνωσαν ότι ανακατέκτησαν την πόλη Μακαρίβ, που βρίσκεται 50 χιλιόμετρα δυτικά του Κιέβου και εκδίωξαν τις ρωσικές δυνάμεις.

2>«Κόλλησαν» οι Ρώσοι επιμένουν οι Βρετανοί

ρωσικός στρατός δεν έχει κάνει ιδιαίτερη πρόοδο, αφού η προέλασή του δεν… προχωρά, σύμφωνα με το βρετανικό υπουργείο Άμυνας.

Με βάση τα στοιχεία που συλλέγουν οι υπηρεσίες πληροφοριών του, το υπουργείο Άμυνας της Βρετανίας ανακοίνωσε ότι:

Παρά τις σφοδρές μάχες, οι ουκρανικές δυνάμεις συνεχίζουν να αποκρούουν τις ρωσικές προσπάθειες να καταλάβουν τη Μαριούπολη, στα νότια της Ουκρανίας.

Οι ρωσικές δυνάμεις σε άλλα μέρη στην Ουκρανία έχουν καταγράψει ακόμη μια μέρα περιορισμένης προόδου, με τις περισσότερες δυνάμεις να έχουν σταματήσει σε μεγάλο βαθμό.

Αρκετές πόλεις της Ουκρανίας συνεχίζουν να υφίστανται σφοδρό ρωσικό βομβαρδισμό αέρος και πυροβολικού, με τον ΟΗΕ να αναφέρει ότι περισσότεροι από 10 εκατομμύρια Ουκρανοί έχουν εκτοπιστεί πλέον εσωτερικά ως αποτέλεσμα της εισβολής της Ρωσίας.

lockquote class="twitter-tweet">

dir="ltr" lang="en">Defence Intelligence update on the situation in Ukraine - 22 March 2022

Find out more about the UK government's response: https://t.co/H04Aix2uOs pic.twitter.com/TWVZbPaPTh

? Ministry of Defence ?? (@DefenceHQ) March 22, 2022

cript async src="https://platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8">