Τη στιγμή που δημοσιογράφοι του Sky News δέχονται τα πυρά του ρωσικού πυροβολικού κατέγραψε κάμερα χειρός στην Ουκρανία.

Η 59χρονη ειδική ανταποκρίτρια Άλεξ Κρόφορντ και η ομάδα της φαίνονται να προσπαθούν να καλυφθούν μέσα σε κραυγές και τον ήχο των διαπεραστικών βροντών που προκαλούνταν από τους βομβαρδισμούς, καθώς προσπαθούσαν να διασχίσουν τον ποταμό Desna, στην πόλη Τσερνίχιβ.

2>Σοκαριστικό βίντεο

ραματικό υλικό από κάμερα χειρός δείχνει τη στιγμή που το ειδησεογραφικό συνεργείο λαμβάνει την εντολή να «πέσει κάτω», βουτώντας στο έδαφος, καθώς η ψύχραιμη Κρόφορντ προσπαθεί να ολοκληρώσει την καταγραφή κάνοντας ρεπορτάζ για την αιφνιδιαστική επίθεση.

frame id="molvideoplayer" title="MailOnline Embed Player" src="https://www.dailymail.co.uk/embed/video/2647951.html" width="698" height="573" frameborder="0" scrolling="no" allowfullscreen="allowfullscreen">

Αλλά διακόπτεται ενώ περιγράφει τη σκηνή από τις κραυγές ενός κοντινού πολίτη που προειδοποιεί απεγνωσμένα για περαιτέρω επερχόμενα πυρά, αναγκάζοντας την ομάδα του Sky News να οπισθοχωρήσει και να μπει στο όχημα ώστε να μπορέσει να διαφύγει.

Το σοκαριστικό βίντεο δείχνει τη στιγμή που οι σφαίρες πέφτουν βροχή στο αυτοκίνητο και την ομάδα να ουρλιάζει καθώς το τζάμι του παρμπρίζ σπάει γύρω τους, καθώς οι σφαίρες έπεφταν στο όχημα πριν η ομάδα φωνάξει: «Σταματήστε, είμαστε απλά δημοσιογράφοι!».

 

lockquote class="twitter-tweet">

dir="ltr" lang="en">A dramatic Sky News report from sieged town of Chernihiv in Northern Ukraine: shelling and escape of the filming crew, short interview with a wounded driver. And his final phrase before he leaves for hospital.

Worth watching. But graphic.

pic.twitter.com/v8hq35ZFKZ

? Kyrylo Loukerenko (@K_Loukerenko) March 25, 2022

cript async src="https://platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8">

Ενώ ο βομβαρδισμός ακούγεται ακόμα να συνεχίζεται γύρω, η Κρόφορντ προτρέπει σε ηρεμία καθώς ένας από τους συναδέλφους της αναφέρει ότι οι βομβαρδισμοί είναι περίπου 100 μέτρα μακριά.

Αναπολώντας το περιστατικό στο Sky News, η Κρόφορντ γράφει: «Ξαφνικά, μια ομοβροντία ρουκετών έπεσε βροχή στην περιοχή στέλνοντας τους πάντες στο έδαφος. Τότε ακολούθησε τρελός πανικός καθώς δεκάδες οχήματα γύρισαν βιαστικά και προσπάθησαν να περάσουν μέσα από τα δέντρα και να επιστρέψουν στο ανοιχτό πεδίο».

«Οι Ρώσοι είχαν ήδη χτυπήσει την πεζογέφυρα, αλλά καθώς οι πολίτες και τα οχήματα έκτακτης ανάγκης απομακρύνονταν με ταχύτητα, τα πλήγματα τους ακολουθούσαν. Ο ρωσικός στρατός δεν αρκέστηκε στο να καταστρέψει τη μοναδική οδό διαφυγής από την πολιορκημένη πόλη, αλλά ήθελε να προκαλέσει όσο το δυνατόν περισσότερους θανάτους και τραυματισμούς και σε όσους προσπαθούσαν να ξεφύγουν».

Το περιστατικό έρχεται μόλις λίγες εβδομάδες αφότου ο επικεφαλής εξωτερικός ανταποκριτής του Sky News, Στούαρτ Ράμσεϊ και ο εικονολήπτης Ρίτσι Μόκλερ χτυπήθηκαν από σφαίρες όταν ένα αυτοκίνητο που μετέφερε το συνεργείο τους προς το Κίεβο έπεσε σε ενέδρα Ρώσων πρακτόρων.