Με το καλωσόρισμα του Τούρκου προέδρου Ερντογάν προς τις αντιπροσωπείες Ουκρανίας και Ρωσίας, οι οποίες έφτασαν στην Κωνσταντινούπολη για έναν νέο γύρο διαπραγματεύσεων, ξεκίνησε η διαδικασία.

Θέματα των διαπραγματεύσεων θα είναι η επίτευξη εκεχειρίας και η κατάπαυση του πυρός ενώ ο πρόεδρος Ερντογάν συνομίλησε και με τις δύο πλευρές πριν ξεκινήσουν οι κατ’ ιδίαν συζητήσεις.

2>Ερντογάν: «Ρωσία και Ουκρανία έχουν νόμιμες ανησυχίες»

Ρωσία και η Ουκρανία έχουν «νόμιμες ανησυχίες», δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος Ερντογάν υποδεχόμενος τις αντιπροσωπείες των διαπραγματευτών από τις δύο χώρες, οι οποίες θα συνεδριάσουν σήμερα στην Κωνσταντινούπολη.

lockquote class="twitter-tweet">

dir="ltr" lang="tr">#CANLI : Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan (@RTErdogan), Rusya ve Ukrayna heyetleri ile müzakere toplantısı öncesinde konuşma yapıyor #RecepTayyipErdoğan #Rusya #Ukrayna Facebook'tan izlemek için ? https://t.co/dWxRXYaoHd https://t.co/kHGfVHGKYw

? Ankara Masası (@AnkaraMasasi) March 29, 2022

cript async src="https://platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8">

Απευθυνόμενος στους διαπραγματευτές ο Ερντογάν πρόσθεσε ότι έχει έρθει η ώρα οι συνομιλίες να αποφέρουν συγκεκριμένα αποτελέσματα και ζήτησε άμεση κατάπαυση του πυρός, επισημαίνοντας ότι εναπόκειται και στις δύο πλευρές «να βάλουν τέλος σε αυτή την τραγωδία».

Στις διαπραγματεύσεις, από την ουκρανική πλευρά, λαμβάνουν μέρος το «δεξί χέρι» του Ζελένσκι, Μιχαίλο Ποντόλιακ.

lockquote class="twitter-tweet">

dir="ltr" lang="en">“Continuing war will not benefit anyone. Restoring peace will benefit your countries and all the others. You, as delegations, bear historical responsibility for the decisions made today,” ?? President @RTErdogan at the opening of the Istanbul round of negotiations between ?? & ?? pic.twitter.com/xvMnQFZw9B

? Михайло Подоляк (@Podolyak_M) March 29, 2022

cript async src="https://platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8">

lockquote class="twitter-tweet">

dir="ltr" lang="en">Round of heads of delegations. David Arakhamia and Vladimir Medinsky. On the fundamental provisions of the negotiation process. Delegations are working in parallel on the entire spectrum of contentious issues. pic.twitter.com/JsSZv7X9ZA

? Михайло Подоляк (@Podolyak_M) March 29, 2022

cript async src="https://platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8">

ύμφωνα με το NEXTA, στις διαπραγματεύσεις είναι παρών και ο Ρομάν Αμπράμοβιτς.

lockquote class="twitter-tweet">

dir="ltr" lang="en">#Turkish President Recep Tayyip #Erdogan arrived for the talks. pic.twitter.com/JWcwD6xof8

? NEXTA (@nexta_tv) March 29, 2022

cript async src="https://platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8">

 

Ξεκινούν από ώρα σε ώρα οι διαπραγματεύσεις

τις 10:30 αναμένεται να ξεκινήσει ο νέος γύρος διαπραγματεύσεων μεταξύ των αντιπροσωπειών της Ρωσίας και της Ουκρανίας στην Κωνσταντινούπολη.

Οι συνομιλίες ανάμεσα σε Ρώσους και Ουκρανούς για την κατάπαυση του πυρός, την εκεχειρία και την εξεύρεση μία ειρηνευτικής λύσης θα γίνουν επί τουρκικού εδάφους και συγκεκριμένα στο ανάκτορο «Ντολμά Μπαχτσέ» πάνω στον Βόσπορο.

 

lockquote class="twitter-tweet">

dir="ltr" lang="en">Ukrainian delegation arrives in Turkey for talks https://t.co/8if9XI3mVX

? AfroGazette (@realafrogazette) March 29, 2022

cript async src="https://platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8">

Οι συζητήσεις θα γίνουν με συγκρατημένη αισιοδοξία μεγάλη δυσπιστία όσον αφορά στις πραγματικές προθέσεις της Μόσχας.

2>Κουλέμπα: Βασική επιδίωξη στις συνομιλίες στην Κωνσταντινούπολη η εκεχειρία

υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας Νμίτρο Κουλέμπα δήλωσε σήμερα ότι ο πιο φιλόδοξος στόχος του Κιέβου στις συνομιλίες με την αντιπροσωπεία της Μόσχας είναι μια συμφωνία για κατάπαυση του πυρός.

Μιλώντας στη δημόσια τηλεόραση της Ουκρανίας, ανέφερε ότι «το ελάχιστον θα ήταν (συμφωνία) για ανθρωπιστικά ζητήματα και το μέγιστο η επίτευξη συμφωνίας για κατάπαυση του πυρός», απαντώντας σε ερώτηση για το πλαίσιο του τελευταίου γύρου των ειρηνευτικών διαπραγματεύσεων που θα διεξαχθούν αύριο Τρίτη στην Τουρκία.

Οι συνομιλίες μεταξύ των αντιπροσωπειών Ρωσίας και Ουκρανίας αναμένεται να ξεκινήσουν στις 10:30 το πρωί στο ανάκτορο Ντολμά Μπαχτσέ της Κωνσταντινούπολης.

2>«Μην τρώτε τίποτα, μην πίνετε τίποτα»!

ετά το θρίλερ με τη δηλητηρίαση του Ρόμαν Αμπράμοβιτς, ο Ντμίτρο Κουλέμπα, προέβη σε μία απίστευτη δήλωση.

Προέτρεψε τους Ουκρανούς διαπραγματευτές που θα κάτσουν στο τραπέζι των συνομιλιών με τους Ρώσους, σήμερα στην Κωνσταντινούπολη, να μην φάνε και να μην πιουν τίποτα.

«Συμβουλεύω όποιον πάει για διαπραγματεύσεις με τη Ρωσική Ομοσπονδία να μην φάει και να μην πιει τίποτα. Και, κατά προτίμηση, αποφύγετε να αγγίξετε οποιαδήποτε επιφάνεια. Σας το λέω από προσωπική εμπειρία», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Κουλέμπα, σε δήλωσή του, που μεταδίδει το Skynews.

«Δεύτερον, όλες αυτές οι ιστορίες -κάποιος άκουσε κάτι, κάπου, από κάποιον- τώρα έχουν πληθύνει, γιατί όλοι διψούν για ειδήσεις, για πάθη», υποστήριξε ο ΥΠΕΞ της Ουκρανίας.