Σε δυσχερή θέση φαίνεται πως είναι η κατάσταση της υγείας του Ρώσου υπουργού άμυνας, Σεργκέι Σοϊγκού, ο οποίος σύμφωνα με σοκαριστική μαρτυρία υπέστη καρδιακή προσβολή, η οποία δεν προκλήθηκε από φυσικά αίτια.

Όπως αναφέρει αποκλειστικό ρεπορτάζ της βρετανικής Daily Mail που επικαλείται μαρτυρία από Ρωσοϊσραηλινό επιχειρηματία, ο Σοϊγκού, πρόσφατα, εξαφανίστηκε από τις τακτικές ενημερώσεις του Κρεμλίνου, παρά το γεγονός πως ήταν το δεξί χέρι του Πούτιν και επικεφαλής του ρωσικού στρατού για μια δεκαετία, αλλά και από τα κεντρικά πρόσωπα κατά τη διάρκεια των πρώτων εβδομάδων του πολέμου στην Ουκρανία.

Ο 66χρονος Σοϊγκού, θεωρείται ότι βρίσκεται τώρα στην εντατική, ενώ σύμφωνα με τον επιχειρηματία Λεονίντ Νεβζλίν, υπέστη ένα έμφραγμα που «δεν θα μπορούσε να συμβεί από φυσικά αίτια», υποδηλώνοντας ότι ο πρώην στενός σύμμαχος του Πούτιν ενδέχεται να έπεσε θύμα απόπειρας δολοφονίας με εντολή του αφεντικού του.

Ο Νεβζλίν υποστήριξε επίσης ότι το Κρεμλίνο έχει ήδη ξεκινήσει ποινική διαδικασία κατά του πρώην αναπληρωτή πρωθυπουργού Αρκάντι Ντβόρκοβιτς, που ήταν ένας από τους υψηλόβαθμους αξιωματούχους που επέκριναν τον πόλεμο στην Ουκρανία. Σύμφωνα με τον Ρωσοϊσραηλινό επιχειρηματία, αναμένεται ότι θα καταθέσει ενάντια σε συναδέλφους και φίλους του, ενώ επικαλούμενος πηγές από τη ρωσική υπηρεσία πληροφοριών, εάν δεν προβεί σε διακανονισμό με τις ανακριτικές αρχές θα μεταφερθεί σε κάποιο κέντρο κράτησης.

Ρήγμα μεταξύ του Πούτιν και του ρωσικού στρατού

Εάν οι ισχυρισμοί του επιχειρηματία αποδειχθούν αληθινοί, τότε θα επιβεβαιώνονταν οι υποψίες ότι υπάρχει μεγάλορήγμα μεταξύ του Πούτιν και των υψηλόβαθμων στελεχών του ρωσικού στρατού.

Αξίζει να σημειωθεί, πως στα τέλη Μαρτίου, οι αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών υποστήριξαν ότι ο Πούτιν, που είχε απομονωθεί τους τελευταίους μήνες, είχε μείνει στο σκοτάδι σχετικά με τη ρωσική εισβολή από τους συμβούλους του, τις ρωσικές μυστικές στρατηγικές υπηρεσίες αλλά και τους κορυφαίους στρατηγούς του στρατού.