Σε μία απίστευτη αποκάλυψη προχώρησε ο Ομέρ Τασπινάρ, ανώτερος συνεργάτης του Ινστιτούτου brookings αναφορικά με τις σχέσεις Ερντογάν Trump και Πούτιν.

Συγκεκριμένα ο εξειδικευμένος αναλυτής ανέφερε πως αν και ο Ερντογάν φαίνεται να είναι σε δυσκολότερη θέση απέναντι στον Πρόεδρο Trump στην πραγματικότητα αυτό συμβαίνει απέναντι στον Πρόεδρο Πούτιν.

Ο πρόεδρος της Τουρκίας φαίνεται να είναι πολύ περισσότερο προσεκτικός όταν διαπραγματεύεται η έρχεται σε αντιπαράθεση με τον Ρώσο Πρόεδρο από ότι με τον πρόεδρο των ΗΠΑ και αυτό δεν μπορεί παρά να έχει κάποια αιτία.

"Σύμφωνα με όσα ακούω, ο Πούτιν διαθέτει πολλά αρχεία που θα μπορούσαν να 'δέσουν' τον Ερντογάν, αν το επιθυμούσε, από περιπτώσεις διαφθοράς, μέχρι το ποιο είναι το αληθινό πρόσωπο της 15ης Ιουλίου" ανέφερε ο Τασπινάρ αναφορικά με την απόπειρα πραξικοπήματος που έγινε στην Τουρκία το 2016

Ο ίδιος άνθρωπος τόνισε πως η Ρωσία και μπορεί και δεν θα διστάσει να σκληρύνει απίστευτα τη στάση της απέναντι στον Ερντογάν εάν αυτό θεωρήσει ότι είναι το συμφέρον της. Για παράδειγμα, η Ρωσία θα μπορούσε να εντείνει τον βομβαρδισμό της με αποτέλεσμα εκατοντάδες χιλιάδες Σύριοι μετανάστες οι οποίοι βρίσκονται στο συγκεκριμένο σημείο να εξαναγκαστούν να μετακινηθούν προς την Τουρκία αυξάνοντας την πίεση προς τον πρόεδρο Ερντογάν

Από την άλλη μεριά ο αμερικάνικος παράγων επιθυμεί την αναβολή ή ακόμα και την ακύρωση της παραγγελίας των ρωσικών πυραυλικών συστημάτων s-400 με αντάλλαγμα την αναστολή των κυρώσεων που έχει προαναγγείλει ο Πρόεδρος Trump προς την Τουρκία στην περίπτωση ολοκλήρωσης αυτής της συναλλαγής.

Επιπλέον, υπάρχει πάντα το ζήτημα των F-35 για τα οποία η αμερικανική κυβέρνηση ανακοίνωσε πως διακόπτει την από κοινού παραγωγή τους με την Τουρκία εάν ο Τούρκος πρόεδρος επιμείνει στην προμήθεια των s-400 από τον Πούτιν. Θα μπορούσε και αυτό να τεθεί ως αντάλλαγμα στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων ανάμεσα σε Trump.