Ωραιότατο κολπάκι συμμόρφωσης όσων παραβιάζουν τους κανόνες κοινωνικής αποστασιοποίησης βρήκε η κυβέρνηση της Ινδονησίας.

m>Το κακό όμως είναι ότι εμείς δεν μπορούμε να εφαρμόσουμε κάτι αντίστοιχο, αφού οι δημόσιες τουαλέτες στη χώρα μας σπανίζουν.

Από εδώ και στο εξής λοιπόν, οι Ινδονήσιοι που παραβιάζουν τους κανόνες κοινωνικής αποστασιοποίησης, που έχουν επιβληθεί λόγω της επιδημίας του νέου κορονοϊού στην Τζακάρτα, κινδυνεύουν να βρεθούν τιμωρηθούν με καταναγκαστική εργασία και μάλιστα στις δημόσιες τουαλέτες,, για να εξιλεωθούν.

Ο καθαρισμός των τουαλετών συμπεριλαμβάνεται σε μια λίστα κυρώσεων που στοχεύουν στην αποφυγή της διασποράς του νέου κορονοϊού στη μεγαλούπολη της νοτιοανατολικής Ασίας.

Επίσης, το να κυκλοφορεί κάποιος χωρίς τη μάσκα του επισύρει πρόστιμο 250.000 ρουπιών (15,50 ευρώ), ενώ όσοι συλλαμβάνονται να συναθροίζονται σε ομάδες ενδέχεται να υποχρεωθούν να καθαρίζουν δημόσιες εγκαταστάσεις, μεταξύ αυτών και τουαλέτες, φορώντας μάλιστα ένα γιλέκο με το οποίο θα γνωστοποιείται το παράπτωμά τους.

'Οσος εταιρείες επίσης δεν συμμορφώνονται στις επιταγές της πολιτείας για προσωρινή παύση εργασιών ή θα παραβιάζουν τους κανόνες δημόσιας υγείας ενδέχεται να πληρώσουν πρόστιμα που θα φθάνουν έως τις 50 εκατομμύρια ρουπίες (περίπου 3.100 ευρώ), βάσει των διατάξεων που ανακοινώθηκαν αυτήν την εβδομάδα.

Η Τζακάρτα, με πληθυσμό περίπου 30 εκατομμυρίων κατοίκων, εφάρμοσε μερική καραντίνα τον περασμένο μήνα, αλλά τα κρούσματα αυξάνονται και οι ειδικοί προειδοποιούν για επερχόμενη υγειονομική καταστροφή.