Η βία και η εγκληματικότητα αποτελούν φαινόμενα ξένα με την κουλτούρα και την παράδοση της Νέας Σμύρνης. Η Νέα Σμύρνη, παρότι μέρος του αστικού ιστού της Αθήνας, ήταν ταυτισμένη στη συνείδηση των ανθρώπων με τη λέξη γειτονιά. Και έτσι θέλουμε να μείνει. Μια γειτονιά ασφαλής, με υψηλή ποιότητα ζωής, για όλους τους κατοίκους της και τους επαγγελματίες.

*Γράφει ο Γιώργος Κρικρής

Τα τελευταία χρόνια -για γενικότερους κοινωνικούς λόγους, που δεν αφορούν μόνο τη Νέα Σμύρνη- τα περιστατικά ανομίας, βίας και εγκληματικότητας σημείωσαν αύξηση. Αυτή η κατάσταση επηρεάζει αρνητικά την καθημερινότητα των ανθρώπων που κινούνται στα όρια του Δήμου μας και την επαγγελματική κίνηση σε κάθε είδους κατάστημα.Γιώργος Κρικρής, BSc Ψυχολόγος Πανεπιστημίου Αθηνών Εξειδίκευση στις Μαθησιακές Δυσκολίες- Αυτισμό Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Νέας Σμύρνης

Για τους λόγους αυτούς δεν δικαιούμαστε και δεν μπορούμε να παραμείνουμε αδρανείς, αναλαμβάνοντας το μέρος της ευθύνης που αναλογεί στον καθένα μας.

Για να είμαστε ειλικρινείς, δεν μπορούμε να επιλύσουμε το γενικότερο πρόβλημα. Αλλά είμαστε υποχρεωμένοι να μεριμνήσουμε, με κάθε τρόπο και μέσο, ώστε να επανέλθει η κατάσταση στο επίπεδο που θέλουμε, στο επίπεδο που είχαμε συνηθίσει: να είναι η Νέα Σμύρνη μια φιλήσυχη και ασφαλής γειτονιά για όλους, χωρίς εξαιρέσεις και αστερίσκους.

Θέλουμε και μπορούμε να ξαναγίνει η Νέα Σμύρνη μια ήσυχη γειτονιά, γιατί εμείς, οι κάτοικοί της, είμαστε φιλήσυχοι άνθρωποι. Και δεν μπορούμε να αφήσουμε εξωγενή στοιχεία και μικρές ομάδες να αλλοιώσουν το χαρακτήρα και τη φυσιογνωμία της καθημερινότητάς μας. Γνωρίζουμε τις εστίες και τους πυρήνες της παραβατικότητας, η οποία είναι ακόμα εστιασμένη κι όχι γενικευμένη.

Κατά συνέπεια, τώρα, που ακόμα υπάρχει περιθώριο χρόνου και κινήσεων, επιβάλλεται να προχωρήσουμε σε κινήσεις αποφασιστικές και αποτελεσματικές.

Είναι αναγκαία η σύσταση Δημοτικής Αστυνομίας, η οποία θα είναι παρούσα σε κάθε μέρος της Νέας Σμύρνης και θα συνεργάζεται με τους κατοίκους στον εντοπισμό της παραβατικότητας και την εμπέδωση κλίματος ασφάλειας.

Παράλληλα, είναι απαραίτητη η καθιέρωση δικτύου βραδινών περιπολιών από το Αστυνομικό Τμήμα της Νέας Σμύρνης, ώστε να περισταλεί η εγκληματικότητα, είτε αφορά κλοπές, είτε πράξεις βίας.

Με γνώση, με σχέδιο, με συνεργασία, θα έλθουμε γρήγορα στο σημείο τα παιδιά μας να κυκλοφορούν, χωρίς φόβο, σε κάθε σημείο της πόλης μας και η επαγγελματική ζωή στη Νέα Σμύρνη να είναι απρόσκοπτη.

*Ο Γιώργος Κρικρής είναι κάτοχος Bachelor of Science στην Ψυχολογία από το Πανεπιστήμιο Αθηνών με ειδίκευση σε άτομα με μαθησιακές δυσκολίες και αυτισμό. Είναι Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Νέας Σμύρνης