«Επιστρέφω στην Ελλάδα και στην ελληνική πολιτική, όπου, και βέβαια, ανήκω». Δημήτρης Αβραμόπουλος (30/9/2019)

Ελάχιστοι συμπολίτες μας έδωσαν σημασία στην ανωτέρω δήλωση του Δ. Αβραμόπουλου ένα μήνα πριν την λήξη της θητείας του στην Κομισιόν. Μια δήλωση-είδηση από μόνη της, ειδικά όταν λαμβάνει χώρα στο Προεδρικό Μέγαρο παρουσία του μάλλον απερχόμενου Προέδρου . Οι μόνοι που θορυβήθηκαν ήταν οι «βαρόνοι» της ΝΔ καθώς γνωρίζουν καλά ότι η επιστροφή Αβραμόπουλου μπορεί να σταθεί ανυπέρβλητο εμπόδιο στα δικά τους σχέδια.

Ας μην βιαστούν να αναφωνήσουν οι επικριτές του κ. Αβραμόπουλου "Μα τι θέλει πάλι αυτός;" γιατί μπορεί να αναγκαστούν να δαγκώσουν την γλώσσα τους όπως ο αμετροεπής Πάγκαλος που έχασε την δημαρχία της Αθήνας από τον τότε «Κύριο Τίποτα».

Ας μην ξεχνούν οι νεότεροι ότι ο Δ.Αβραμόπουλος, αν και αγαπημένο παιδί της οικογένειας Μητσοτάκη την περίοδο 90-93 και διευθυντής του διπλωματικού γραφείου του τότε πρωθυπουργού το 1993, έγινε 16 χρόνια μετά ο καταλύτης για την ήττα της Ντόρας στις εσωκομματικές εκλογές του 2009 και την εκλογή-έκπληξη τότε του "αουτσάιντερ" Αντώνη Σαμαρά.

Για την στάση του επιβραβεύτηκε από τον Αντώνη Σαμαρά πρώτα με την θέση του αντιπροέδρου της ΝΔ το 2010, μετά με διαδοχικούς υπουργικούς θώκους και εν τέλει του Επιτρόπου Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης από τον Νοέμβριο του 2014.

Η τραγική ειρωνεία είναι ότι και τότε φαβορί ήταν η Ντόρα αλλά και πάλι έχασε την θέση εξαιτίας του Αβραμόπουλου .

Βέβαια μετά την διαχείριση του πλέον φλέγοντος θέματος της εποχής, του λεγόμενου προσφυγικού-μεταναστευτικού, στο νευραλγικό πόστο του αρμόδιου επιτρόπου, η ισχύς του Δ. Αβραμόπουλου ξεφεύγει κατά πολύ από τα στενά όρια της ελληνικής πολιτικής σκηνής, το ίδιο και οι διεθνείς υποστηρικτές του, οι ισχυροί της Δύσης και ειδικά της Μεσογείου.

Τακτικός συνομιλητής του Ερντογάν κατά την διάρκεια της κρίσης του «προσφυγικού», με τον οποίο αναπτύχθηκαν στενές σχέσεις φιλίας κι αλληλοεκτίμησης, είναι ίσως ο μόνος Ευρωπαίος πολιτικός που μπορεί να τον επηρεάσει.

Οι κακές γλώσσες λένε πως ο Σουλτάνος κρατά την λύση στο σημερινό εφιαλτικό για την Ελλάδα αδιέξοδο στο «μεταναστευτικό», ειδικά για τον "καλό του φίλο από τις Βρυξέλες".

Πέρα από τις αναπόδεικτες φήμες, η επιλογή του μετριοπαθούς Αβραμόπουλου σε οποιαδήποτε πόστο, θεωρείται κατά βάση «ενωτική» και ειδικά στην πολυφυλετική βάση της γαλάζιας παράταξης .

Πρόεδρος της Δημοκρατίας ο Δ. Αβραμόπουλος ? Η μήπως κάτι άλλο… ακόμα πιο μεγάλο προσεχώς ?