Βγήκε η πρόεδρος του Κινάλ να κατακρίνει την κυβέρνηση για το λόγο ότι δεν εξαιρέθηκαν οι δημόσιοι υπάλληλοι από την αναστολή για την εισφορά αλληλεγγύης του 2021 για να ψαρέψει μερικά ψηφαλάκια από τη μεγάλη δεξαμενή των δημοσίων υπαλλήλων, αλλά... ξέχασε μερικά πράγματα...


style="text-align: right;">Γράφει ο Αιμίλιος Παττακός*

style="text-align: left;">Ξέχασε παράδειγμα η συμπαθής πρόεδρος του πρώην ΠΑΣΟΚ ότι η κυβέρνησή της με πρόεδρο τον Γιώργο Παπανδρέου είχε υπογράψει το μνημόνιο και τις μειώσεις των μισθών.

έχασε ότι όλοι αυτοί τη δεκαετία της κρίσης και της οικονομικής καταστροφής κανένας δημόσιος υπάλληλος δεν απολύθηκε από τη δουλειά όταν πάνω από 1.500.000 άνθρωποι που δούλευαν στον ιδιωτικό τομέα έχασαν τη δουλειά τους.

aption id="attachment_338" align="alignright" width="348"]Ο Αιμίλιος Παττακός είναι επιχειρηματίας Ο Αιμίλιος Παττακός είναι επιχειρηματίας*[/caption]

style="text-align: left;">Ξέχασε ότι όταν οι δημόσιοι υπάλληλοι απολάμβαναν το μειωμένο έστω μισθό τους πολλοί επιχειρηματίες έκλεισαν τις επιχειρήσεις τους και τα καταστήματα τους κουβαλώντας στην πλάτη τους δυσβάσταχτα χρέη αδυνατώντας να ανταποκριθούν στις στοιχειώδεις ανάγκες τους.

style="text-align: left;">Ξέχασε η κ. Γεννηματά ότι ακόμα και σήμερα κάποιοι υπάλληλοι σε ΔΕΚΟ και δημόσιες υπηρεσίες απολαμβάνουν προνόμια δυσανάλογα της απόδοσης και της προσφοράς τους.

έχασε η κ. Γεννηματά ότι οι μισθοί στον ιδιωτικό τομέα είναι κατά μέσο όρο 900€ όταν στο ευρύτερο δημόσιο υπερβαίνουν τα 1.200€.

style="text-align: left;">Ξέχασε η πρόεδρος του Κιναλ ότι στην περίοδο της καραντίνας πολλές κατηγορίες δημ. υπαλλήλων παρέμειναν στα σπίτια τους και πληρώνονταν κανονικά όταν οι κλειστές επιχειρήσεις και μαγαζιά συσσώρευσαν χρέη από ενοίκια και πολλές άλλες υποχρεώσεις.

έχασε η κ. Γεννηματά τις άδειες ειδικού σκοπού που χρησιμοποιήθηκαν κατά κόρον από τους υπαλλήλους για να αποφύγουν την εργασία αλλά και τον κίνδυνο του Κορωνοιου όταν άλλες κατηγορίες συμπολιτών μας όπως υγειονομικοί και εργαζόμενοι στα super markets ήταν στην πρώτη γραμμή.

style="text-align: left;">Ξέχασε η συνταξιουχος πρώην τραπεζικός υπάλληλος πολιτικός ότι ακόμα και όταν ήρθη το μέτρο της καραντίνας και άνοιξαν τα μαγαζιά η αγορά δεν επανήλθε ποτέ στα πρότερα επίπεδα.

style="text-align: left;">Όπως ξέχασε ότι ο τουρισμός άνοιξε ετεροχρονισμένα και με πολλά προβλήματα.

ενοδοχεία και επιχειρήσεις δεν άνοιξαν ποτέ , ενώ αυτές που άνοιξαν αντιμετώπισαν τα μύρια όσα με το καθημερινό άγχος των συνεχόμενων περιοριστικών μέτρων και την τεράστια πτώση του τζίρου.

style="text-align: left;">Δεν έχει αντιληφθεί λοιπόν η κ. Γεννηματά ότι η κοινωνία έχει γίνει δύο ταχυτήτων με αυτούς που έχουν σταθερά εισοδήματα να θεωρούνται προνομιούχοι.

style="text-align: left;">Η πτώση των εισοδημάτων την τελευταία δεκαετία στον ιδιωτικό τομέα ήταν τεράστια και η επέλαση του Κορωνοιου μεγάλωσε το χάσμα μεταξύ δημοσίου και ιδιωτικού τομέα.

εν μπορεί λοιπόν να ισχυρίζεται η πρόεδρος του Κιναλ ότι η κυβέρνηση είναι απαράδεκτη γιατί δεν κόβει την εισφορά αλληλεγγύης από τους δημοσίους υπαλλήλους.

style="text-align: left;">Δεν διαφωνώ με τη λογική ένα κόμμα που βρίσκεται στην αντιπολίτευση να κάνει κριτική , όμως όταν δεν μπορεί να αντιληφθεί τις ανάγκες της κοινωνίας και όταν η στόχευση της είναι μόνο το χαιδεμα των αυτιών κάποιας κοινωνικής τάξης σίγουρα δεν προσφέρει καλές υπηρεσίες.

style="text-align: left;">Καταλαβαίνουμε την ανάγκη της κ. Γεννηματά να κάνει αισθητή την παρουσία της.

ς το κάνει όμως με χίλιους άλλους τρόπους και ας βρεθεί δίπλα στους ανθρώπους που έχουν ανάγκη και στη δοκιμαζομενη ελληνική κοινωνία.

style="text-align: left;">Το να προσπαθεί να γίνεται πιο λαικιστρια από το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ είναι δύσκολο γιατί εκεί έχουν σπεύσει όλοι οι λαϊκιστές .

χώρα πέρα από σοβαρή κυβέρνηση χρειάζεται και σοβαρή αντιπολίτευση , κάτι που στο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορούν να ακολουθήσουν.

style="text-align: left;">Είναι κρίμα όμως για την κ. Γεννηματά η οποία σε σοβαρά ζητήματα όπως τα εθνικά έβαλε πλάτη να προσπαθεί να ψαρεύει στα θολά νερά για μερικά ψηφαλακια κάνοντας στείρα αντιπολίτευση.

style="text-align: left;">Δεν έχει καταλάβει η κ. Γεννηματά ότι οι ψηφοφόροι αν ακούν ρητορική ΣΥΡΙΖΑ θα ψηφίσουν το ΣΥΡΙΖΑ .

δικός της δρόμος είναι ο τρίτος δρόμος αλλά φαίνεται ούτε ξέρει ούτε μπορεί να τον χρησιμοποιήσει.

style="text-align: left;">Της προτείνω αφού θέλει να είναι δίκαιη και να υπάρχει ισοκατανομή των βαρών να κοπεί η εισφορά αλληλεγγύης για το 2021 για τους δημοσίους υπαλλήλους αλλά να αναλάβει η ίδια πρωτοβουλία ώστε να μοιραστούν δίκαια οι απώλειες εισοδημάτων στην ελληνική κοινωνία ώστε να μην υπάρχουν πατρίκιοι και πληβείοι.

style="text-align: left;">Αν βρει αυτό τον μαγικό και δίκαιο τρόπο μοιράσματος της οικονομικής ζημιάς λόγω Κορωνοιου ας μας τον κάνει γνωστό.

ν όχι ας κάτσει στη γωνία και να παρακολουθεί τα μέτρα ελάφρυνσης της κυβέρνησης σε αυτούς που έχουν πραγματικο πρόβλημα γιατί είναι το μόνο που μπορεί να κάνει.

ελειώνοντας και απαντώντας στη φράση της κ. Γεννηματά ότι η κυβέρνηση κατατάσσει τους δημόσιους υπαλλήλους στους προνομιούχους της απαντώ.....

style="text-align: left;">Τηρουμένων των αναλογιών και λαμβανομένων υπόψη των συγκυριών οι δημόσιοι υπάλληλοι είναι προνομιούχοι γιατί έχουν τη δυνατότητα να φέρουν ένα πιάτο φαγητό και ένα καρβέλι ψωμί στο οικογενειακό τραπέζι.

r />

*Ο Αιμίλιος Παττακός είναι επιχειρηματίας* Επικοινωνήστε μαζί του στο https://www.facebook.com/aimilios.pattakos