Τι άλλο; Μια πληγωμένη συγγενική σχέση που έχει την Ιστορία της.


style="text-align: right;">Γράφει ο Αλέξανδρος Τσίγγος*

εν είναι τυχαίο που οι Γερμανοί αποκαλούν τους Βρετανούς «Ξαδέλφια» τους. Η κοινή Σαξονική τους ρίζα το επιβάλει.

Την εποχή της Ρωμαϊκής κατάκτησης των Britons – Pictus από τις Ρωμαϊκές Λεγεώνες, εμφανίζονται οι Σάξονες στα Βρετανικά νησιά, μέρος του Ρωμαϊκού στρατού.

ατόπιν γύρω στον 5ο αιώνα μ.Χ. Αλαμανοί και άλλα Γερμανικά φύλα εισβάλλουν στην Βρετανία και μέχρι το τέλους του 6ου αιώνα, την έχουν κατακτήσει διαμορφώνοντας μια σειρά Βασιλείων με ποιο γνωστό αυτό της Μερκίας και του Βασιλιά Άθελστον.

Χριστιανοί καθολικοί στο θρήσκευμα, έχουν πλέον μιχθεί με τους αυτόχθονες και αντιμετωπίζουν την νέα εισβολή, αυτή των Άθεων Νορμανδών.

ατόπιν μπορεί οι Σάξονες να ηττήθηκαν στην μάχη το 1066 στην μάχη του Χάστιξ που ολοκληρώνει την Νορμανδική κατάκτηση, αλλά το Σαξονικό στοιχείο ενσωματώνει πολιτισμικά τους Νορμανδούς και το Νησί της Γηραιάς Αλβιόνας προχωρά στην Ιστορία.

Αυτή την φυλετική σχέση τους με τους Βρετανούς δεν την ξεχνούν ποτέ οι Γερμανοί και ίσως αποτελεί για εκείνους μια πληγωμένη οικογενειακή ιστορία.

«Βρετανοί Ξάδελφοι» τους αποκαλεί και ο Χίτλερ.

μως τα «Ξαδέλφια» , έχουν αναπτύξει τον δικό τους πολιτισμό, το δικό τους Ιμπέριουμ και οι Γερμανοί πασχίζουν να τους κατανοήσουν.

Σε αυτό το πλαίσιο της κατανόησης της Βρετανικής κουλτούρας, ένα μονόπρακτο με τίτλο « Δείπνο για έναν» αποτελεί το καλύτερο μέσο εξοικείωσης και της «τρέλας του Μεγαλείου» των Βρετανών.

Το σενάριο που γράφτηκε από τον Lauri Wylie αφορά τον εορτασμό των τα ενενηκοστών γενεθλίων της Αγγλίδας δεσποινίδας Σόφι, μιας γριάς που ανήκει στην ανώτερη κοινωνική τάξη της Βρετανίας. Φιλοξενεί ένα δείπνο κάθε χρόνο για τους φίλους της, τον Σερ Τόμπι, τον Ναύαρχο φον Σνάιντερ, τον κ. Πόμποϋ και τον κ. Γουάντγουεν. Έχει επιβιώσει από όλα, οι φίλοι της είναι νεκροί πιά, αλλά συνεχίζει να φιλοξενεί στο πάρτι των γενεθλίων της κάθε χρόνο, προσποιούμενη ότι οι φίλοι της είναι ζωντανοί και κάθονται γύρω από το τραπέζι. Ο ηλικιωμένος υπηρέτης της James βοηθά την παράδοση, απρόθυμα, προσποιούμενους τους καλεσμένους.

Μια σάτιρα πάνω στην άλλοτε κραταιά Βρετανία που αναπολεί μα κα θεωρεί πως είναι ακόμα ζωντανή η Αυτοκρατορική της περίοδος.

πό το 1972, προβάλλεται αδιαλείπτως στην Γερμανική τηλεόραση κάθε χρόνο την ημέρα των Χριστουγέννων.

Έχουν τον τρόπο τους να διασκεδάζουν με τον Βρετανικό απομονωτισμό.

Εδώ μπορείτε να παρακολουθήσετε το σίγουρο διασκεδαστικό μονόπρακτο..


*Ο Αλέξανδρος Τσίγγος είναι ραδιοφωνικός και τηλεοπτικός παραγωγός, σε Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, τόσο της Αθήνας όσο και της Θεσσαλονίκης. Επικοινωνήστε μαζί του στο https://www.facebook.com/AlexandrosTsiggos

Τα άρθρα γνώμης αντανακλούν τις προσωπικές απόψεις των συντακτών και δεν αποτελούν θέσεις του FreeOpinion.News