Θέλει κάποιος να συνομιλήσει με τον Ντόναλντ; Μίλησε του για business. Στην συνέντευξη του στο FOX στην εκπομπή της Λάουρα Ιγκραχαμ, μπορεί να διαπιστώσει κανείς ότι ο Ντόναλντ, αντιλαμβάνεται την ανάληψη της προεδρίας του και την διακυβέρνηση των ΗΠΑ, ως διαχείριση μιας εταιρείας.


style="text-align: right;">Γράφει ο Αλέξανδρος Τσίγγος*

έρνει την διεθνή γλώσσα της διπλωματίας σε ένα άλλο επίπεδο όπου ωμά (και σωστά), το χρήμα είναι αυτό που την διαμορφώνει. Ούτε οι ιδεολογίες, ούτε του πως αντιλαμβανόμασταν μέχρι κάποιο καιρό την έννοια μιας συμμαχίας.

ασικά δηλώνει αυτό που ήταν πάντα το θέμα.

trong>Το χρήμα διαμορφώνει τις διμερείς σχέσεις.

Η Μεγάλη Βρετανία, η Γαλλία, η Γερμανία, η Ρωσία και η Αμερική, χρησιμοποιούσαν την γλώσσα της παραδοσιακής διπλωματίας για να καλύψουν την πραγματική αιτία κάθε παρέμβασης, επέμβασης, απόβασης, κατάκτησης, στα εσωτερικά των άλλων χωρών.

[caption id="attachment_421" align="alignright" width="221"] Αλέξανδρος Τσίγγος[/caption]

Πρώτα ήταν ο εκπολιτισμός.

Η Αμερικανική ήπειρος εκχριστιανίζετο και οι Ιθαγενείς μαθαίναν για τον "Αληθινό Θεό", με τον Καθολικισμό να είναι το εργαλείο των Κονκισταδόρων, Ισπανών ή Άγγλων ή Γάλλων, όσο οι εταιρείες τους ανέπτυσσαν το εμπόριο, καταλάμβαναν και καλλιεργούσαν σε φυτείες την γη τους, εξόρυσσαν τα πολύτιμα μέταλλα τους. Το ίδιο και οι Αφρικανικές αποικίες. Το αυτό και στην Βαλκανική.

Αν ξεκινήσουμε από τα γεγονότα του Πασίφικο, την διεκδικούμενη αποζημίωση ενός Βρετανού υπηκόου Ιουδαϊκού θρησκεύματος για την ζημίες που προκάλεσαν οι Αθηναίοι πολίτες και έφεραν της Βρετανικές κανονιοφόρους στον Πειραιά, ή το γιατί δόθηκε η Λιβύη στην Ιταλία με τις μυστικές της συμφωνίες με Γαλλία και Βρετανία, για να υποστηριχθούν οι πολιτικές τους στην Μαρόκο και την Αίγυπτο αντίστοιχα, ή το πώς πήραν οι Γάλλοι την κατασκευή του σιδηροδρόμου Θεσσαλονίκης - Αλεξανδρούπολης από την Οθωμανική κυβέρνηση και ποιοι πλήρωσαν για αυτό...

Όλα αφορούν το χρήμα και τις επιχειρήσεις και κατ’ επέκταση διαμορφώνει και τις συμμαχίες.

Μετά με την άνοδο του Κομουνισμού στην πρώην ΕΣΣΔ, και του Ναζισμού στην Γερμανία, έπρεπε να υπάρχει η γλώσσα της «Ιδεολογίας» ή καλύτερα των ιδεολογημάτων, που κληροδοτήθηκαν στην μεταπολεμική Ευρώπη και την περίοδο του Ψυχρού πολέμου.

Ο Ελεύθερος Κόσμος Ενάντια στην Σκλάβια του Κομουνισμού.

Σήμερα; Ενοικίαση πιστολάδων αν θέλεις να τα φέρεις βόλτα με τον γείτονα σου. Νέτα Σκέτα!

Όμως με τις δηλώσεις Τραμπ, το Αμερικάνικό κράτος μπαίνει ανταγωνιστικά απέναντι στις Αμερικανικές εταιρείες. Ίσως για αυτό το «βαθύ κράτος» των ΗΠΑ δεν αντέχει στην θέα του ως προέδρου των ΗΠΑ.

Μέχρι τώρα, για παράδειγμα η πολεμική βιομηχανία και οι κατασκευαστικές εταιρείες, επέβαλαν με τους μηχανισμούς τους έναν πόλεμο, επικαλυπτόμενο από διάφορα ιδεολογήματα, αντίστοιχα με αυτά του Ψυχρού Πολέμου.

Παράδειγμα: Η δαιμονοποίηση του Σαντάμ και η επιμονή του συστήματος Μπους, Τσένυ, , Πάουελ, και Μπλαίρ(ηγεσία των Αμερικανών και των Βρετανών) στην παραπλάνηση ολόκληρου του πλανήτη με ψέματα, οδήγησε στην εισβολή στο Ιράκ και οι Αμερικανικές εταιρείες για την ανοικοδόμηση του.

60 δις κυριολεκτικά πετάχτηκαν μέχρι το 2013 (Επίσημη αναφορά του Κογκρέσου) για υποδομές και πέρσι μετά το τέλος της δράσης του ISIS, χρειάζονται άλλα 150 δις.

8 δις που βρέθηκαν αποθηκευμένα στο Ιράκ, εκλάπησαν κατά την διάρκεια της πρώτης κυβέρνησης που επέβαλαν οι Αμερικανοί και επιχειρηματίες όπως ο Philip Bloom, καταδικάστηκαν για απάτη και η εταιρείες του πρώην αντιπροέδρου Dick Cheney η πολυεθνική Halliburton και Betchel εμπρός στο ξέσπασμα των σκανδάλων, απομακρύνθηκαν από το Ιράκ, αφού έλαβαν όμως παχυλές αποζημιώσεις.

Είναι θέμα ενός ολόκληρου βιβλίου το ποιοι κερδίζουν από αυτό τον πόλεμο που μέχρι στιγμής έχει κοστίσει στο Αμερικανικό δημόσιο 1.9 τρις δολάρια. Σκέφτομαι όμως ότι δεν είναι και λίγα χρήματα να ξεκινήσεις έναν πόλεμο για να τσεπώσεις 8.8 δις που είχε στην άκρη ο Σαντάμ. Και δεν αναφέρομαι σε εταιρείες τώρα αλλά σε πολιτικές ηγεσίες.

Ο Τραμπ αφήνει αυτά τα ιδεολογήματα στην άκρη και το λέει απλά: "Θέλετε Αμερικανικές δυνάμεις; Πληρώνεται το Αμερικανικό δημόσιο". Ένα (1) δις κατέθεσε η Σαουδική Αραβία και 500 εκ. η Νότια Κορέα για αυτό.

Στην συνέντευξη του λέει κι άλλα ωραία. Αποκαλεί τον Στόλτενμπερκ, τον Γ.Γ του ΝΑΤΟ σαν τον καλύτερο πωλητή, που στα χρεοκοπημένα ταμεία τα Βορειοατλαντικής συμμαχίας μαζεύτηκαν μετά από την πίεση του Ντόναλντ, 530 δις. Κατηγορεί επίσης το μηχανισμό της συμμαχίας για διασπάθιση χρήματος μιας και το κτήριο που έκτισε το ΝΑΤΟ κόστισε τρία (3) δις. Ρητά αναφέρει ότι ο Τουρκικός στρατός προστατεύει πλέον τα σύνορα της Συρίας και ότι κράτησε μόνο δυνάμεις για να κρατήσουν τις πετρελαιοπηγές της Συρίας κάτω από Αμερικανική κυριαρχία.

Ευθαρσώς αναφέρει ότι δεν έχει πρόβλημα να αποσύρει τις Αμερικανικές δυνάμεις από το Ιράκ, φτάνει τα Ιρακ να πληρώσει το κόστος των όσων έκτισε ο Αμερικανικός στρατός εκεί. «Αν δε πληρώσουνε δε φεύγουμε» είπε στην κυριολεξία. Πρόσθεσε ότι υπάρχουν σε λογαριασμούς των Αμερικανικών τραπεζών, δεσμευμένα 38 δις που ανήκουν στο Ιρακινό κράτος.

Έχοντας λοιπόν ειπωθεί όλα αυτά, πόσα χρήματα ή τι ανταλλαγές σε είδος δίνει η Ελλάδα στις ΗΠΑ για όλες αυτές τις βάσεις που θα χτιστούν και για την προστασία που, εμφανώς, μας πουλάνε;

Αν αυτός ο λαός είναι αφελής να πιστεύει ότι είτε ο Αμερικανός είτε ο Γερμανός είτε ο Ρώσος είτε ο οποιοσδήποτε, θα προστατεύσει τα θαλάσσια μας σύνορα και τα Εθνικά μας συμφέροντα τζάμπα, πρέπει να ανοίξει τα μάτια του. Τα χρήματα αυτά δίνονται κάτω από το τραπέζι. Οι χειραψίες εμπρός στους δημοσιογράφους.

Από την άλλη αν νομίζουμε ότι ανήκουμε σε μια γεωπολιτική σφαίρα λόγω των ιδεολογημάτων περί «Δημοκρατίας», ας ανοίξουμε τα μάτια μας γιατί αυτό δεν συμβαίνει.

Αν ο Ερντογάν έχει δεσμευτεί σε ένα business plan, που βολεύει Γερμανούς, Ρώσους, Ιταλούς και Αμερικανούς για την εκμετάλλευση των αποθεμάτων πετρελαίου και φυσικού αερίου στην Αν. Μεσόγειο, έχει μιλήσει στην γλώσσα του Ντόναλντ και στην μυστική μα πραγματική γλώσσα των υπολοίπων.


*Ο Αλέξανδρος Τσίγγος είναι ραδιοφωνικός και τηλεοπτικός παραγωγός, σε Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, τόσο της Αθήνας όσο και της Θεσσαλονίκης. Επικοινωνήστε μαζί του στο https://www.facebook.com/AlexandrosTsiggos