Την κουλτούρα της "επανάστασης", της βίας και της καταστροφής τη βιώνουμε χρόνια τώρα στο πετσί μας.

Όλοι επαναστατούμε άλλωστε...

πλώς άλλοι το κάνουν πιο διακριτικά είτε με την αγένειά τους, είτε μη σεβόμενοι το διπλανό τους στο μετρό, στο λεωφορείο και κυρίως στο φανάρι... όπου τον παρασημοφορούν με ξεγυρισμένες μούντζες, κι άλλοι ευθαρσώς.

Μ' αυτούς τους άλλους, τους πτωχούς _πλην όχι μόνους_ κατά συνείδηση επαναστάτες θέλω να ασχοληθώ σήμερα. Μ' αυτούς που γεννήθηκαν με ένα επαναστατικόμετρο καρφωμένο στα κόκκινα στο κούτελό τους.

Τις επαναστάσεις τις προετοιμάζουν οι μεγαλοφυείς και τις πραγματοποιούν οι φανατικοί, είπε κάποτε ο Μπίσμαρκ, όμως, πολύ θα ήθελα να μάθω ποιο είναι αυτό το μεγαλοφυές σχέδιο που επιβάλλει να πυρπολούνται κάθε βράδυ αυτοκίνητα ιδιωτών;

Πολύ θα ήθελα να ξέρω αν η οργανωμένη αυτή δράση στοχεύει στο να δώσει πάγιο χαρακτήρα σ' ένα ιδανικό, σε μια ιδέα έστω που θα καθιερωθεί στην καθημερινότητά μας.

πειδή, "τι να την κάνεις την επανάσταση, αν δεν στοχεύεις σε κάτι";

Τι έχουν να κερδίσουν, άραγε, όλοι αυτοί (και η κοινωνία στο σύνολό της) που σε αφήνουν χωρίς αυτοκίνητο να κάνεις τη δουλειά σου; Αυτοί, που με ένα μπιτόνι βενζίνη, σου επιβάλουν να πληρώνεις δόσεις για αποκαϊδια;

Θα μπορούσε να πει κάποιος πως κάθε επανάσταση έχει και τις παράπλευρες απώλειές της. Ας μου υποδείξει όμως και την κύρια απώλεια, γιατί δεν την αντιλαμβάνομαι.

εν εκδικείσαι "την κακούργα κενωνία" και την "τύχη σου τη μαύρη" καίγοντας το αυτοκινητάκι του ανύποπτου μεροκαματιάρη.

εν εκδικείσαι ούτε το κράτος, ούτε την αστυνομία, ούτε τους "Αμερικάνους".

εν προασπίζεις τα δικαιώματά σου παραβιάζοντας τα δικαιώματα των άλλων. Δεν αντιτάσσεσαι στη βία της εξουσίας, βιάζοντας _κυριολεκτικά_ την ηρεμία ολόκληρων περιοχών του Λεκανοπεδίου.

Επαναστατούμε για να φτιάξουμε έναν καλύτερο κόσμο και υπάρχουν αποτελεσματικότεροι τρόποι από την καταστροφή της περιουσίας του "άγνωστου Χ" συνανθρώπου μας.

Η επανάσταση δεν εμφορείται από χαιρεκακία και σπασμωδικές κινήσεις ή ανοησία.

έλει πλάνο, ιδανικό και όραμα.

επανάσταση είναι φτιαγμένη για να φέρνει χαρά και αποτέλεσμα!

Δεν γυρίζεις την κλεψύδρα, διαιωνίζοντας την ταλαιπωρία του ανύποπτου ιδιοκτήτη ΙΧ που έτυχε να παρκάρει στο πεδίο βολής σου.

Γιατί τότε δεν είσαι επαναστάτης. Είσαι απλώς αποτυχημένος... κι άλλοι θα μπορούσαν να σε χαρακτηρίσουν "εγκληματία" ... κι άλλοι απλώς σκατόψυχο.

Τι να πει κανείς;

εν υπάρχουν λόγια για να περιγράψουν την απογοήτευση που γεννά μια... οπισθοδρομική "επανάσταση".

style="text-align: right;">...Vps