Ο τρόπος διαχείρισης της πληροφορίας θεμάτων Δημόσιας Υγείας από Οργανισμούς και κυβερνήσεις.

strong>


style="text-align: right;">Γράφει ο Αλέξανδρος Τσίγγος*

ο κοινό σημείο ενός Θρησκευτικού μονοθεϊστικού Δόγματος και ενός Κομμουνιστικού Κόμματος είναι ότι ο λόγος και των δύο αποτελεί αδιαμφισβήτητη και μοναδική αλήθεια. Ο Λόγος του Θεού έχει την ίδια αναντίρρητη θέση, που δεν δέχεται εκπτώσεις.

Ίσως να ακούγεται κάπως παράταιρη η εισαγωγή αυτή, αλλά διαβάζοντας τα τελευταία νέα για τον Κορονοϊό, στο μυαλό μου ήρθε η ιστορία του Τσέρνομπιλ. Για την Σοβιετική Ένωση και για το ΚΚΣΕ (Κομμουνιστικό Κόμμα Σοβιετικής Ένωσης), το οτιδήποτε τόσο σοβαρό, όπως η έκρηξη σε ένα πυρηνικό σταθμό και η μόλυνση με ραδιενέργεια, που θέτει σε αμφισβήτηση την επιστημονική ανωτερότητα της Σοβιετικής τεχνολογίας και εφαρμογών, την ασφάλεια των Σοβιετικών συστημάτων και επιτευγμάτων, ήταν ο κυριότερος λόγος για το παιγνίδι της παραπλάνησης της διεθνούς κοινότητας.

Το ραδιενεργό σύννεφο, που δε γνώριζε τους περιορισμούς μετακίνησης που είχε κάθε Σοβιετικός πολίτης, σύντομα μετατράπηκε σε έναν εφιάλτη, που ταξίδευε τους ουρανούς της υπόλοιπης Ευρώπης και μόλυνε ακατάσχετα την γη σε ύπαιθρο και πόλεις. Το 40% των εδαφών της Ευρώπης, δέχτηκε αυτή την μόλυνση.

Σημάδεψε με την σειρά του, μια σειρά έξαρσης προβλημάτων που ήδη η επιβαρυμένη σε μόλυνση γηραιά ήπειρος θα γνώριζε. Πρώτο η εκτόξευση των ασθενών με θυρεοειδή, λευχαιμία, διάφορες μορφές καρκίνου, καρδιοπάθειες και ασθένειες του αναπνευστικού και ο καταρράκτης στην οφθαλμολογία.

Εκατοντάδες χιλιάδες Ευρωπαίων σιωπηλά θύματα αυτής της τεράστιας οικολογικής και ανθρώπινης καταστροφής. Σιωπηλά γιατί του καθένα το τέλος προσμετράται μέσα στα κοινά στατιστικά των αιτιών θανάτου.

Ενώ το ραδιενεργό νέφος απλωνόταν στην Ευρώπη και αποκτούσε πηχυαίους τίτλους στα εξώφυλλα των εφημερίδων, η Σοβιετική ηγεσία διαμαρτύρετο για τον πόλεμο λάσπης και διαβολής της Δύσης απέναντι στην Ανατολή. Φυσικά και στην Δύση, πριν ασχοληθεί με το ουσιαστικό πρόβλημα της μόλυνσης από την οποία δε μπορούσε κανείς να προστατευτεί, στις μεν «Αγορές» ανέβαζαν την τιμή του σιταριού μιας και η Ουκρανία ήταν ο μεγάλος σιτοβολώνας του κόσμου, στο δε κομμάτι των υπουργείων Ενέργειας, ανησυχούσαν για τις πιθανές διαμαρτυρίες των υπό κατασκευή Πυρηνικών Σταθμών στην Βρετανία και αλλού.

Η διάθεση της «Άρνησης» των κυβερνήσεων, που είναι υπεύθυνες για ένα τέτοιου μεγέθους ατύχημα και των άλλων για να προλάβουν αναταραχές στους δρόμους, είναι ο καλύτερος τρόπος διαχείρισης, απέναντι σε μια Δημόσια Κοινή Γνώμη που ανησυχεί.

Το Κομμουνιστικό Κόμμα Κίνας και η Κίνα ολόκληρη κάτω από το ιδιότυπο καθεστώς συμφιλίωσης του καπιταλισμού και του κομμουνισμού, δεν έχει καμιά διαφορά από την περίοδο που η σημερινή Ρωσία και όμορες της χώρες βρίσκονταν πίσω από αυτό που ο Τσώρτσιλ αποκάλεσε «Σιδηρούν Παραπέτασμα» . Όχι μόνο ένας ξένος δε μπορεί να ταξιδέψει ελεύθερα μέσα στην Κίνα, αλλά ούτε και ένας Κινέζος. Χρειάζεσαι ειδική άδεια και ειδικά για τους ξένους, μόνιμος συνοδός οριζόμενος από το Κόμμα.

Ο πόλεμος της Κίνας απέναντι στην διαχείριση και μοίρασμα πληροφοριών ενάντια στην Google, Apple, εφαρμογών όπως whatsapp, skype, viber δικτύωσης όπως Facebook κλπ, είναι ήδη τελειωμένη, με την Κρατική Κίνα να προσφέρει στους Κινέζους πολίτες τεχνολογίες πλήρως ελεγχόμενες. Φυσικά το ίδιο ισχύει και για την μετάδοση πληροφοριών από την Κίνα προς το εξωτερικό .

Όμως στην εποχή της παγκοσμιοποίησης, όλο και κάτι περισσότερο διαφεύγει της προσοχής ενός μεγάλου αδελφού και επίσης υπάρχει πλέον τεχνολογία που μπορεί να παρατηρήσει τις αλλαγές στην ατμόσφαιρας. Και εδώ έρχεται μια ανησυχητική εικόνα.

Η αύξηση της ποσότητας διοξειδίου του θείου επάνω από το Γουάν. Η αύξηση αυτή είναι συνδεδεμένη με την αύξηση της καύσης οργανικής ύλης. Η Οργανική Ύλη (ή οργανικό υλικό, φυσική οργανική ύλη) είναι ύλη που προέρχεται από ζωντανούς οργανισμούς. Αποσυντίθεται, ή είναι προϊόν αποσύνθεσης, ή αποτελείται από οργανικές ενώσεις. Τα έμβια όντα και τα φυτά αποτελούνται από οργανική ύλη.

Ότι υπάρχει υπερδραστηριότητα στα κρεματόρια του Γουαν είναι κάτι που βεβαιώνεται από πηγές μέσα στην Κίνα. Το ερώτημα είναι, τόσου μεγέθους ώστε να είναι τόσο τεράστια σε βαθμό που να μην κρύβεται από τους θερμικούς βιοχημικούς αναλυτές των δορυφόρων;

Το Bloomberg είχε ανακοινώσει ότι πριν να εκδηλωθεί ο ιός, τουλάχιστον 500.000 άτομα είχαν γίνει φορείς του. Με δεδομένου την μακρά περίοδο επώασης του, αυτός ο αριθμός μέσα στην πυκνοκατοικημένη Κίνα μπορεί να είναι τεράστιος. Ήδη μια δεύτερη πόλη σε απόσταση 110 χλμ από το Γουαν, το Chengdu με 14.000.000 κατοίκους κλειδώθηκε σε καραντίνα, που σημαίνει, ότι κανείς δε μπαίνει και κανείς δε βγαίνει από την πόλη.

Την ίδια στιγμή και μόνο στην υποψία ότι ένας πολίτης πάσχει από κοροναϊό, συλλαμβάνεται από την αστυνομία, σύρεται έξω από το σπίτι του και τοποθετείται σε μονάδες απομόνωσης που δεν έχουν καν τουαλέτα και μπορεί κανείς να συμπεράνει από μια μετάδοση που έγινε, από μια ηλικιωμένη κυρία, ότι είναι ο χώρος που θα αφεθεί να πεθάνει.

Υπάρχει μια αντιστοιχία στον τρόπο που ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας και τα υπουργεία Υγείας αντιμετωπίζουν το θέμα του Κοροναϊού και αυτού των κυβερνήσεων σε όλο τον κόσμο την περίοδο της Ισπανικής γρίπης, που προκάλεσε σε παγκόσμια κλίμακα 26.000.000 θανάτους το 1918. Προσπαθώντας να διατηρήσει την ψυχραιμία της κοινής γνώμης, καθησυχάζοντας πως είναι μια απλή γρίπη.

Αν τα όσα διαρρέουν τα διεθνή μέσα, ανεξάρτητες πηγές και ληφθεί υπόψιν ο μυστικισμός και έλεγχος πληροφορίας της Κομμουνιστικής Κίνας, τότε ας ελπίσουμε ότι όλα αυτά θα σταματήσουν στα σύνορα των περιορισμών μετακίνησης από τις περιοχές που ο ιός έχει χτυπήσει.

Στις 27 Ιανουαρίου ο ιός είχε εμφανιστεί σε 13 χώρες και μέσα σε δυο εβδομάδες έχει εμφανιστεί σε 30 χώρες. Είχε 1000 θύματα μέχρι τέλος Ιανουαρίου και δεκάδες χιλιάδες κάτω από ιατρική παρακολούθηση. Σήμερα;

Θα ήθελα εδώ να προσθέσω κάτι. Άγιο Δισκοπότηρο της κοινότητας των Μοριακών Βιολόγων, που εργάζονται στα διάφορα Βιολογικά εργαστήρια παραγωγής μικροβιακού πολέμου είναι το εξής: Ένας ιός που θα μπορεί να στοχεύσει μόνο ανθρώπους με συγκεκριμένο γενετικό κώδικα.

Μπορεί να είναι φήμη ότι ο ιός αυτός είναι αποτέλεσμα ενός μικροβιολογικού πολέμου ενάντια στην Κίνα, όμως το σκοτεινό και διαστροφικό μυαλό επιστημόνων, ονειρεύεται τέτοιες δυνατότητες.

Επίσης ο ΟΗΕ, θεωρεί ότι πρέπει να υπάρξουν πολιτικές μείωσης του παγκόσμιου πληθυσμού. Αυτό πλέον δεν ανήκει σε θεωρίες συνομωσίας. Είναι επιβεβαιωμένο, με επίσημες μελέτες ακόμα και συλλογές υπογραφών από «επιστήμονες», αλλά θέμα ταμπού και σε απόκρυψη από τα επίσημα κανάλια ενημέρωσης. Ήδη οι επιπτώσεις του ιού στην οικονομία της Κίνας έχουν αρχίσει να γίνονται ορατές.

Στο τέλος αυτού του δρόμου θα γίνουν και ορατές οι κοινωνικές και πολιτικές ανακατατάξεις σε αυτό το τεράστιο με τα σιδερένια παραπετάσματα Κομμουνιστικό Κράτος.

Ας ευχηθούμε ότι σενάρια όπως της ταινίας Outbreak θα παραμείνουν στις οθόνες των κινηματογράφων.

Αξίζει να δείτε το βίντεο του Chris Martenson όπου κρατήσαμε τα πιο βασικά στοιχεία που παρέχει και αναρτήθηκε στις 9 Φεβρουαρίου.

Εδώ ολοκληρωμένο.

https://www.youtube.com/watch?v=Y4Ho96UKfYA


*Ο Αλέξανδρος Τσίγγος είναι ραδιοφωνικός και τηλεοπτικός παραγωγός, σε Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, τόσο της Αθήνας όσο και της Θεσσαλονίκης. Επικοινωνήστε μαζί του στο https://www.facebook.com/AlexandrosTsiggos