Κανένας δεν έχει το δικαίωμα να λέει ότι δεν γνωρίζει ή ότι δεν αντιλαμβάνεται τα καθεστωτικά χαρακτηριστικά του ΣΥΡΙΖΑ.


style="text-align: right;">Γράφει ο Αιμίλιος Παττακός*

ίδαμε τις προηγούμενες ημέρες μετά από συνεδρίαση και με καθυστέρηση 8 μηνών από τις Εθνικές εκλογές τα συμπεράσματα του πορίσματος των 35.000 λέξεων των "σοφών" του κόμματος του Δραγασάκη, Δρίτσα και Μπαλτά ότι υπεύθυνοι για την ήττα του ΣΥΡΙΖΑ ήταν ο Βαρουφάκης, οι ξένοι και ο Ελληνικός λαός που δεν αντιλήφθηκε το μήνυμα ούτε εκτίμησε το έργο της πρώτης φοράς Αριστεράς...

Στο πόρισμα δεν υπήρχε καμία απολύτως αυτοκριτική για τα ψέματα, τις υποσχέσεις , τις αυταπάτες και τις κωλοτουμπες που έκανε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ.

trong>Δεν υπήρχε η λέξη συγγνώμη στον Ελληνικό λαό ούτε η μετάνοια για τα τόσα λάθη.

Η χθεσινή όμως συνεδρίαση της Κ. Ε. του ΣΥΡΙΖΑ έβγαλε και υπενθύμισε το πραγματικό πρόσωπο όλων αυτών που μας κυβέρνησαν για πέντε χρόνια.

Ο πρώην πρωθυπουργός έφτασε στο σημείο να ισχυριστεί ότι δεν είναι υπεύθυνος ο ΣΥΡΙΖΑ για την τραγωδία στο Μάτι αλλά η ΝΔ!

Αιτιολόγησε αυτή του την σκέψη με το επιχείρημα ότι ο αρχηγός της αστυνομίας που είχε επιλέξει ο ίδιος και οι αρμόδιοι υπουργοί του, κ. Τσουκαλάς , οτι λειτούργησε ως Δούρειος Ίππος αφού μετά την παραίτηση του μετά την τραγωδία και με την ανάληψη της κυβέρνησης από τη ΝΔ έλαβε θέση γενικού γραμματέα στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Πόσο αυθαίρετη και πόσο γκεμπελικη είναι αυτή η άποψη, περισσότερο όταν εκφράζεται από θεσμικό παράγοντα που θα έπρεπε να είναι μετρημένος και προσεκτικός στα λόγια του.

εβαίως ο δήθεν αντικειμενικός και αδικημένος πρώην πρωθυπουργός ξεχνά ότι ο ίδιος έδωσε θέσεις Τομεαρχων στο κόμμα του στον πρώην αρχηγό της Αστυνομίας κ. Ανδρικόπουλο και στον πρώην αρχηγό του Λιμενικού κ. Ράπτη.

Σημειωτέον ότι οι παραπάνω αρχηγοί είχαν παρακολουθήσει όλες τις προεκλογικές συγκεντρώσεις του Α. Τσίπρα στην περίοδο των εκλογών .

Φαίνεται ότι η παρουσία τους δεν τον ενόχλησε τότε παρόλο που ο θεσμικός τους ρόλος τους απαγόρευε τον κομματισμό και την εκδήλωση των πολιτικών τους πιστεύω.

Το πιο χαρακτηριστικό όμως της καθεστωτικής αντίληψης του ΣΥΡΙΖΑ είναι η επίθεση που έκανε ο Π. Πολακης στον πρώην πρόεδρο της Βουλής κ. Βούτση.

ον κατηγόρησε στη χθεσινή συνεδρίαση της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ ως τον μοναδικό υπεύθυνο για την αποτυχία ελέγχου των ΜΜΕ με το θέμα των τηλεοπτικών αδειών.

ον εψεξε ότι δεν άλλαξε τον κανονισμό του ΕΣΡ που απαιτούσε πλειοψηφία 4/5 σε 51%.

σκληρή απάντηση προς τιμήν του κ. Βούτση που μίλησε " για αντιθεσμικη ξεφτίλα" και πρόταση που ήταν εναντίον στους θεσμούς και το Σύνταγμα.

Για να μην έχει όμως κανείς αμφιβολία για τον τρόπο σκέψης του ΣΥΡΙΖΑ και πως αντιλαμβάνεται ο Πολακης και πολλοί άλλοι τους θεσμούς ήλθε ο ίδιος ο Τσίπρας να ξεκαθαρίσει " τη δεύτερη φορά αριστερά θα ελέγξουμε όλους τους αρμούς της εξουσίας".

α στοκαρουμε και την παραμικρή τρύπα και το ελάχιστο κενό ώστε τα πάντα να είναι υπό τον έλεγχο μας.

ικαιοσύνη , Στράτευμα , Αστυνομία , Τράπεζα Ελλάδος και ΜΜΕ.

Δεν έχει καμία ντροπή ούτε κανένα ενδοιασμό να μας υπενθυμίσει τον τρόπο άσκησης εξουσίας του, όπως δεν έχει κανένα λόγο να μας κρύψει τις σκέψεις του, που είναι ο πλήρης έλεγχος όλων των ανεξάρτητων αρχών όπως π.χ. η δικαιοσύνη, με σκοπό την εγκαθίδρυση του καθεστώτος του που στο παρελθόν στάθηκαν εμπόδιο στα σχέδιά του.

Έτσι, για να κάνει και το χατίρι της καθηγήτριας κ. Περιστερας-Μπετυ Μπαζιάνα η οποία είχε παραπονεθεί σε συνέντευξη της ότι "πήραμε την κυβέρνηση αλλά δεν πήραμε την εξουσία..."

Δεν έχει λοιπόν κανένας συμπολίτης μας το δικαίωμα να επικαλείται άγνοια για τις προθέσεις των ανθρώπων που προσπάθησαν να μας κάνουν Βενεζουέλα και δεν τα κατάφεραν.


*Ο Αιμίλιος Παττακός είναι επιχειρηματίας* Επικοινωνήστε μαζί του στο https://www.facebook.com/aimilios.pattakos