Ο ντόρος που έχει γίνει τις τελευταίες μέρες με τους "προστατευόμενους" μάρτυρες για την υπόθεση Novartis, είναι τόσο έντονος και τόσο εστιασμένος στο νομικό πλαίσιο, ώστε ελάχιστοι αναρωτήθηκαν αν υπάρχει κάποια άλλη, πρακτικότερη λύση του "γόρδιου δεσμού".

strong>


style="text-align: right;">Γράφει ο Ηλίας Ψυχογιός*

λλεπάλληλες κατηγορίες από ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ. Οι μεν να ζητούν "να βγουν οι κουκούλες" και οι δε να απαιτούν διατήρηση της προστασίας των μαρτύρων.

Κι όμως, η λύση είναι πολύ απλούστερη από όσο φαντάζεται κανείς...!

Οι δύο μάρτυρες για τους οποίους έχει ειπωθεί πως είναι οι προστατευόμενοι μάρτυρες (οι ίδιοι το έχουν αρνηθεί) και οι οποίοι έχουν καταθέσει στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής με το ονοματεπώνυμό τους, είναι ο κ. Φιλίστωρ Δεσταμπασίδης και η κα Μαρία Μαραγγέλη.

Από την άλλη μεριά, υπάρχουν οι προστατευόμενοι μάρτυρες με τα κωδικά ονόματα "Σαράφης" και "Κελέση".

Ποιος είναι ένας απλός και νόμιμος τρόπος να διαπιστωθεί αν υπάρχει οποιαδήποτε σχέση ανάμεσα στους μάρτυρες με ονοματεπώνυμο και στους προστατευόμενους μάρτυρες;

Εξέταση κατ' αντιπαράσταση!

Την ίδια στιγμή, οι προστατευόμενοι μάρτυρες "Σαράφης" και "Κελέση" να είναι στη ΓΑΔΑ με αλλοιωμένη φωνή και να επικοινωνούν με την προανακριτική επιτροπή με τεχνικά μέσα και οι μάρτυρες με ονοματεπώνυμο να είναι μέσα στην προανακριτική επιτροπή.

Αν, όπως διατείνονται πολλοί, είναι τα ίδια πρόσωπα, δεν θα μπορούν να είναι σε δύο διαφορετικά σημεία ταυτόχρονα...

Και έτσι "θα πέσουν" πραγματικά οι "μάσκες"!