Ασυπτωματικοί φορείς. Θεραπευθέντες παραμένουν φορείς. Μεταδίδεται όχι μόνο από εισπνοή αλλά και από την επαφή του ιού με τα μάτια.

strong>


style="text-align: right;">Γράφει ο Αλέξανδρος Τσίγγος*

πειδή είμαστε "θωρακισμένη" χώρα απέναντι σε έναν ρετροϊό...

Έχουμε επιτρέψει τις πτήσεις από την Κίνα να γίνονται (να έρχονται και να φεύγουν), και τις πτήσεις από το Μπέργκαμο και το Μιλάνο επίσης.

Τέρμα. Πάσχουμε από απέραντη βλακεία!

Τι θα πει ρετροιός; Ας διαβάσει ο καθένας, αλλά κύρια θα πει ότι είναι ένας ιός (κι οχι μικρόβιο) που αλλάζει το RNA έτσι ώστε να αναπαραχθεί και να επεκταθεί.

Δεν υπάρχουν διαγνωστικά τέστ που πιστοποιούν τον ρετροϊό.

α τεστ που υπάρχουν από την εποχή του AIDS είναι για να διαπιστώσουν την ύπαρξη  αντιγόνων/αντισωμάτων, δηλαδή από το αποτελέσματα της προσπάθειας του οργανισμού να αντισταθεί σε μια επίθεση.

ο ίδιο συμβαίνει και στον Κορωναϊό. Τα τεστ διαπιστώνουν την ύπαρξη του, από τα αντισώματα που έχει παράξει ο οργανισμός και από αξονική τομογραφία που παρουσιάζει τους πνεύμονες να έχουν ground class opacity

https://en.wikipedia.org/wiki/Ground-glass_opacity

https://www.proz.com/kudoz/english-to-greek/medical-general/1629524-ground-glass-opacity.html

Στα νέα που διαβάζω είναι ότι από τις 25.500 περίπου στις αρχές Φεβρουαρίου, οι ασθενείς έφτασαν περίπου στις 77.000 σήμερα. Οι αποβιώσαντες από 116 την 1η Φεβρουαρίου, έφτασαν στις 2500 και ότι αποθεραπεύτηκαν μέχρι στιγμής οι 25.000 περίπου

Τα πιο συγκλονιστικά στοιχεία είναι:

1. Υπάρχουν ασυμπτωματικοί φορείς που ενώ δεν εμφανίζουν τα συμπτώματα μεταδίδουν τον ιό στους άλλους (και έχει τρομερό ενδιαφέρον το πως ανακαλύφτηκε αυτό το γεγονός: Αρρώστησαν 7 άνθρωποι σε μια οικογένεια και διαπιστώθηκε ότι το κορίτσι 20 ετών ήταν ο φορέας που δεν είχε τα συμπτώματα!! )

2. Υπάρχουν θεραπευθέντες που παραμένουν φορείς του ιού.

3. Η περίοδος εμφάνισης συμπτωμάτων είναι από 5 έως 14 μέρες αλλά μπορεί να φτάσει και τις 29 ημέρες.

4. Είναι ο πρώτος ιός που μεταδίδεται όπως η γρίπη, η οποία όμως εμφανίζει τα συμπτώματα άμεσα, και έχει μακρύ χρόνο επώασης όπως ο ιός του AIDS. Αυτός ο συνδυασμός προσωπικά εκτιμώ ότι κάνει τον ιο ναείναι ανθρώπινο δημιούργημα.

Υπάρχουν φάρμακα που σε ασθενείς οι οποίοι βρίσκονταν στο τελικό στάδιο και τους δόθηκαν (ένα φάρμακο για το AIDS στις ΗΠΑ, και στην Ταϊλάνδη χρησιμοποιήθηκε ένα φάρμακο που αφορά την θεραπεία της ελονοσίας και κυκλοφορεί εδώ και δεκαετίες) που ανταποκρίθηκαν στην θεραπεία. Το πρώτο είναι απο τα αντιρετροϊκά το οποίο κυκλοφόρησε το 2002 και σε εργαστηριακές συνθήκες είχε πετύχει να σκοτώσει τον ιό του Έμπολα αλλά δεν απέδωσε σε ασθενείς.

ο δεύτερο φάρμακο, αυτό για την ελονοσία, δινόταν ως φαρμακευτική αγωγή η οποία στόχευε τους πνεύμονες.

Όπως δεν υπήρξαν εμβόλια για το AIDS και τον SARS δε θα υπάρξουν και για τον Κορωναϊό.

Τα αντιβιοτικά δεν ενεργούν και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας προτείνει

1. Αποχρεμπτικά

Ισχυρά παυσίπονα

Άφθονα υγρά

Ξεκούραση

Ο ιός φαίνεται ιδιαίτερα θανατηφόρος σε ηλικίες άνω των 55 και έχει μεγαλύτερη προτίμηση στους άνδρες (54%).

Το Νότιο Ημισφαίριο λόγω καλοκαιριού παραμένει έξω από την δράση του και αυτό είναι μια ελπίδα για το βόρειο ημισφαίριο όπως και για την χώρα μας που μπαίνουμε στην περίοδο της Άνοιξης. Αυτό σημαίνει πως στις υψηλές θερμοκρασίες μοιάζει να έχει μικρότερη επέκταση.

Παρόλα αυτά, δεν έχουμε φτάσει στο ζενίθ της δράσης του.

Έχει σαφώς μεγαλύτερο ποσοστό θνησιμότητας από τον Sars.

χοντας αυτό στο μυαλό, δε σημαίνει ότι οποιοσδήποτε κολλάει τον ιό μπορεί να πεθάνει. Σήμερα το ποσοστό θνησιμότητας κινείται από το 2.5 έως το 4.6%.

Είναι όμως πολύ λίγα τα δεδομένα και αυτό μειώνει την αξία τους για χρήση μακροχρόνιας προβολής και μικρή η αξιολόγηση τους.

Συστήνω για όποιον ενδιαφέρεται τα εξής site

https://thewuhanvirus.com/

href="https://www.worldometers.info/coronavirus/" target="_blank" rel="noopener noreferrer">https://www.worldometers.info/coronavirus/

και αυτή την ομάδα ιατρών στο youtube.

Αν παρακολουθήστε από την αρχή τα video τους θα έχετε μια εξαιρετική ενημέρωση που κανένα Μέσον Μαζικής Ενημέρωσης δε θα σας προσφέρει!

https://www.youtube.com/watch?v=pDnmHu8x9C4

Παρακολουθήστε τα video τους και τα πριν και τα μετά.

Ειδικά το τελευταίο σας δίνει μια πλήρη εικόνα του τι γίνεται στην Ιταλία.

Επιμύθιο:

Βρισκόμαστε εμπρός σε μια τεράστια απειλή σαν κοινωνίες, που θα υψωθούν τείχη στις κοινωνικές μας και οικονομικές μας σχέσεις.

υτό το ίδιο θα συμβεί και ανάμεσα στα κράτη και τις ηπείρους.

Σε επίπεδο οικονομίας, ήδη οι κερδοσκόποι τινάζουν τα διεθνή χρηματιστήρια στον αέρα, όπως συνέβη και το 2002 (χτύπημα των χρημαστιστηρίων της Ανατολικής Ασίας με τον Sars 1) και το 2006 με τον Sars 2 που τελικά οδήγησε στην τεράστια χρηματιστηριακή κρίση, χειρότερη του 1928 και 1933) της Νέας Υόρκης το 2008.

Αυτά όλα δεν προδίδουν μεγάλη αισιοδοξία, διότι ο Πολιτικός Λύκος τρέφεται στην Ελληνική αναμπουμπούλα όπως και στα τεκταινόμενα στην περιοχή μας.

ι λύσεις που θέλουν να επιβληθούν και αφορούν την εθνική μας κυριαρχία είναι βούτυρο στο ψωμί των επιτηδείων για τον αποπροσανατολισμό του λαού.

Το θετικό; Έρχεται η Άνοιξη και το Ελληνικό Καλοκαίρι.


*Ο Αλέξανδρος Τσίγγος είναι ραδιοφωνικός και τηλεοπτικός παραγωγός, σε Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, τόσο της Αθήνας όσο και της Θεσσαλονίκης. Επικοινωνήστε μαζί του στο https://www.facebook.com/AlexandrosTsiggos