Η Βρετανική κυβέρνηση, αντιμετωπίζοντας τον ιό με μια ευγονική προσέγγιση, δήλωσε ότι επειδή τίποτα δε σταματάει αυτό τον ιό δε θα κάνει τίποτα πέρα από τα βασικά.


style="text-align: right;">Γράφει ο Αλέξανδρος Τσίγγος*

ετά το υπουργικό συμβούλιο ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον σε δημόσια δήλωση μετά το υπουργικό συμβούλιο ανακοίνωσε:«Δυστυχώς πρέπει να σας πω ότι πολλές οικογένειες θα χάσουν τους αγαπημένους τους πριν την ώρα τους»

[caption id="attachment_421" align="alignright" width="192"] Αλέξανδρος Τσίγγος[/caption]

και ο υπεύθυνος σύμβουλος της Βρετανικής κυβέρνησης σε θέματα υγείας Sir Patrick Vallance πρόσθεσε: "Δεν μπορούμε να εμποδίσουμε το να μην αρρωστήσει κάποιος. Είναι αδύνατον! Και επίσης δεν μας είναι επιθυμητό, γιατί χρειαζόμαστε να αναπτύξουμε ανοσία στον λαό για να μπορεί να προστατευθεί στο μέλλον"

Είναι η άθλια κατάσταση του Εθνικού Συστήματος Υγείας της Μεγάλης Βρετανίας που οδηγεί σε μια απόφαση τόσο δραματική για τον λαό της;

Σε απλά Ελληνικά θα λέγαμε ότι οι ηλικιωμένοι άνθρωποι της Βρετανίας ακούσανε την θανατική τους καταδίκη.

Το γεγονός πάντως είναι ότι αντιμετωπίζει η Βρετανία (μόνο;) μια φρικτή προοπτική με μια ανάλγητη γλώσσα που θυμίζει άλλες εποχές.


*Ο Αλέξανδρος Τσίγγος είναι ραδιοφωνικός και τηλεοπτικός παραγωγός, σε Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, τόσο της Αθήνας όσο και της Θεσσαλονίκης. Επικοινωνήστε μαζί του στο https://www.facebook.com/AlexandrosTsiggos