Τι ήξερε ο Αστερίξ για τον Κορωναϊό;

2007 και τεύχος 37: Ο Αστερίξ και ο γύρος της Υπεριταλίας (στα αγγλικά ο Αστερίξ και αρματομαχίες)


style="text-align: right;">Γράφει ο Αλέξανδρος Τσίγγος*

την ιστορία αυτή του Αστερίξ, από το νέο καλλιτεχνικό δίδυμο Didier Conrad και Jean-Yves Ferri, οι Αστερίξ και Obelix θα εισέλθουν σε μια διεθνή κούρσα στην οποία κύριος αντίπαλός τους για το πρώτο βραβείο είναι ένα μασκοφόρος οδηγός που ονομάζεται Coronavirus.

Coronavirus, ο οποίος έχει το ίδιο όνομα στην αρχική γαλλική και στην αγγλική μετάφραση, είναι ένας Ρωμαίος φοβορί του Καίσαρα που ασκεί πίεση στους διοργανωτές του αγώνα για να τον αφήσουν να κερδίσει για την τιμή της Ρώμης.

ς συνήθως οι Γαλάτες ήρωες μας, ματαιώνουν τα σχέδια του Καίσαρα.

α αναπάντητα ερωτήματα πολλά!

ελικά μπόρεσε το γαλατικό χωριό να προστατευτεί από τις λεγεώνες του ιού;

[caption id="attachment_421" align="alignright" width="239"] Αλέξανδρος Τσίγγος[/caption]

Τι σήμαινε εκείνη η φράση του Καίσαρα: Ο κύβος ερρίφθη;

?ήπως ήταν ένας κύβος μαγειρικής φτιαγμένος σε βιολογικά εργαστήρια; )

Ο Ρουβίκωνας ποταμός έχει τελικά μια καρμική σχέση με την Ρώμη....

( χωρίζει την Ρώμη από την Βόρεια Ιταλία και στην Ρωμαϊκή εποχή απαγορευόταν να διαπερνούν τα Ρωμαικά στρατεύματα το όριο αυτό χωρίς να διαλυθούν. Ο Καίσαρας πήρε την απόφαση και πέρασε τον Ρουβίκωνα ποταμό, ο μόνος που το τόλμησε και εκστράτευσε ενάντια στην Ρωμαϊκή σύγκλητο, καταλύοντας την «διεφθαρμένη» Ρωμαϊκή Δημοκρατία που εκπροσωπούσαν οι Πατρίκιοι και εγκαθιδρύοντας την Δικτατορία του, που το θεωρούσε σα προσωρινή κατάσταση )

Για την ιστορία:

αγώνας αυτός μεταφέρει στην εποχή των Γαλατικών πολέμων, τον αγώνα αντοχής αυτοκινήτων Mille Miglia (Χίλια Μίλια), ένας ανοιχτός αγώνας αντοχής μηχανοκίνητου αθλητισμού που καθιερώθηκε το 1927 από τους κόμητες Francesco Mazzotti και Aymo Maggi, ο οποίος έλαβε χώρα στην Ιταλία είκοσι τέσσερις φορές από το 1927 έως το 1957

ταν ένας αγώνας ανταγωνισμού ανάμεσα στην Ιταλική και την Γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία μεταξύ των εταιρειών όπως η Alfa Romeo, BMW, Ferrari, Maserati, Mercedes Benz και Porsche και που τις έκανε διάσημες.

ταν μια γλυκιά εκδίκηση των Γάλλων σε αυτό τον ΙταλοΓερμανικό διαγωνισμό μέσα από το τεύχος των περιπετειών του Αστερίξ.

αι ο… Ο ιός σίγουρα ήταν διάσημος πριν μας γίνει διάσημος 

Εδώ μια ταινία του Αστερίξ στην Βρετανία:

href="https://www.youtube.com/watch?v=asBo3JUWwDU" target="_blank" rel="noopener noreferrer">https://www.youtube.com/watch?v=asBo3JUWwDU

Από εδώ μπορείτε να κατεβάστε κάποια τεύχη να τα διαβάσετε με τα παιδιά σας:

http://eranistis.net/wordpress/2018/02/17/%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%B5%CE%B2%CE%AC%CF%83%CF%84%CE%B5-%CE%B4%CF%89%CF%81%CE%B5%CE%AC%CE%BD-%CF%83%CF%85%CE%BB%CE%BB%CE%B5%CE%BA%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC-%CF%84%CE%B5%CF%8D%CF%87%CE%B7-%CF%84%CE%BF-2/

Αλλά το μυστικό του τι γνώριζε ο Αστερίξ δε θα αποκαλυφτεί ποτέ... ίσως στο Αστερίξ και ο Προφήτης που ακόμα δεν έχει γραφτεί.

Ελπίζω να μπορέσουμε να το διαβάσουμε όλοι όταν γραφτεί και τυπωθεί!

Ας είμαστε καλά και #μένουμε_σπίτι!


*Ο Αλέξανδρος Τσίγγος είναι ραδιοφωνικός και τηλεοπτικός παραγωγός, σε Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, τόσο της Αθήνας όσο και της Θεσσαλονίκης. Επικοινωνήστε μαζί του στο https://www.facebook.com/AlexandrosTsiggos