Ο Θωμάς ήθελε να θέσει το δάκτυλο του στα σημάδια που άφησαν τα καρφιά.

trong>Έγιναν τα δάκτυλα του η γέφυρα του ανθρώπινου εμπειρισμού με την «μεταφυσική» της θεοκρατίας – θεολογίας.


style="text-align: right;">Γράφει ο Αλέξανδρος Τσίγγος*

Η απάλειψη της λογικής και της διαδικασίας της επαγωγής στην ανάγκη του δογματισμού και του αφέματος σε μια ανώτερη υπερβατική δύναμη αγάπης.

την όχι και τόσο στάσιμη εποχή του, που μια αυτοκρατορική Ρώμη σταδιακά ολισθαίνει ως κακέκτυπο αντίγραφο της αρχαίας Ελληνικής σκέψης στον εκφυλισμό και την αυθαιρεσία που επιβάλει το Ιμπέριουμ.

Έγινε η Χριστιανική πίστη, το εύκολο εργαλείο της υποταγής της αμφισβήτησης η ενοποιητική συγκολλητική ουσία των Αυτοκρατοριών Ελέω Θεού μέσα στην θρησκοληψία και τον σκοταδισμό. Αποτέλεσε την φρικτή πραγματικότητα που διείδε ο Λουκιανός ο Σαμοσατεύς, ο Όργουελ η Χάξλευ του 2ου μ.Χ αιώνα, με τον Αληθής Ιστορία, στην κριτική του προς τον Χριστιανισμό και τον ακολούθησε ο Κέλσος την ίδια περίπου εποχή.

[caption id="attachment_421" align="alignright" width="211"] Αλέξανδρος Τσίγγος[/caption]

Μα η άκρη της Λογικής ς εργαλείο της εξήγησης και της αναζήτησης της Αλήθειας, είχε χαθεί, όπως και του Θεοσεβούμενου ανθρώπου, από την στιγμή που οι Στωϊκοι φιλόσοφοι ήρθαν να υπηρετήσουν τον Ρωμαϊκό Αυτοκρατορικό παραλογισμό, όπως οι σύγχρονοι στην εποχή μας επιστήμονες τον παραλογισμό των Χρηματοδοτών τους.

Από τον σκοταδισμό, που στέρησε και την ουσιαστική σχέση του Ανθρώπου με το Θείον, με φορέα την Εκκλησία, το ιδεολογικό εργαλείο της Θεοκρατικής Πολιτείας είτε του Βυζαντίου είτε των άλλων Αυτοκρατοριών, αν ο Θωμάς έφτανε στην εποχή του Καρτέσιου, θα έθετε τον εαυτό σου σε δοκιμασία απέναντι στην Αυθεντία της Εκκλησίας ως ο χειρότερος των Ουγενότων.

Θα κατέληγε στην σφαγή του, μιας και θα τολμούσε να υπάρξει χωρίς την άδεια του Θεού ενός Ρεσιλιέ η Μαζαρέν η να σωθεί, διαφυγών και αυτοεξόριστος στην Προτεσταντική Ολλανδία.

Σε μια εποχή της παντελούς άλωσης και χειραγώγηση του πνεύματος, αυτό που αποκαλούμαι ύστερο Μεσαίωνα, ο άνθρωπος είναι στριμωγμένος μεταξύ των αιματηρών συγκρούσεων των Θρησκευτικών πολέμων του 17ου αιώνα (μεταξύ Καθολικών και Προτεσταντών) και των σπασμών μιας Εκκλησιαστικής εξουσίας που όλο και περισσότερο ξεφτίζει, που για να το αποφύγει αυτό το ξέφτισμα ενοποιείται με την Κρατική Εξουσία.

αι οι φιλόσοφοι για μια ακόμα φορά θέλανε να υπηρετήσουν της Βασιλικές αρχές, είτε στο πλαίσιο του Καθολικισμού, είτε των Προτεσταντικών κρατιδίων. Τα Καρτεσιανά γινόμενα, ο μαθηματικός δρόμος συμφιλίωσης της ύλης και της Θεολογίας (όχι του Πνεύματος) υποταγμένα στον καιροσκοπισμό των Πολιτειακών αναγκαιοτητών, οδήγησαν την σημερινή παραφροσύνη.

Η επιλογή του Καρτέσιου να Γεωμετρίσει επί του Θεού και του Λόγου, οδήγησε έγινε η γέφυρα στην Δυτική φιλοσοφική σκέψη στο να τα ξαναβρεί με την Νέα μορφής Εξουσίας των Αστών και του Κεφαλαίου. Είτε με το χρώμα της Δύσης, είτε με το χρώμα της Μαρξιστικής Ανάλυσης. Γιατί;

Ο ατελείωτος εμπειρισμός, που σήμερα έχει οδηγήσει στον απόλυτο Ατομικισμό, αυτό το ανάποδο ταξίδι που ξεκίνησαν τα δάκτυλα του Θωμά, οδήγησαν ώστε ότι βλέπουμε λέει ότι είναι Αληθινό, μιας και η Εμπειρία μέσω της σχέσης μας με αυτό είναι πραγματική.

τον Νέο Σκοταδισμό που προκαλεί η Εικόνα χάνεται η επίγνωση, ότι άλλο το Αληθινό και άλλο το Πραγματικό.

Μέσα από φόρμες χειραγώγησης και κοινωνικής μηχανικής, άκρατου ατομικιστικού εμπειρισμού, ο άνθρωπος επέστρεψε το λατινικό ρητό του Άνθρωπος ανθρώπου λύκος, από το παράθυρο.

Από το παράθυρο και με την Επιστήμη οδηγό, στην θέση της νέας Υπερβατικής θεότητας που προσκυνά την Εξουσία του Μαμωνά, επέστρεψε ο άνθρωπος στην σπηλιά του Πλάτωνα. Σε ένα κόσμο που το Εργαλείου Εξουσίας των Μαζών , τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, υπηρετούν τους μοντέρνους αυτοκράτορας, όταν οι υπήκοοι αυτάρεσκα παραδίδονται στις selfie.

Σε μια εποχή Τυραννικής ((Ιδιωτικοποιημένης της Κρατικής και της Δημόσιας ζωής) Τεχνοκρατίας που θέλει να παρακολουθεί και την μύχια σου έκκριση για να στην μετατρέψει σε Κρυπτονόμισμα ως ανταμοιβή της καθολικής υποταγής σου.

Η Επιστήμη φαντάζει όχι σαν Φάντασμα Ναζισμού αλλά σαν το άφατο του με σάρκα και οστά. Εμπρός σε αυτό το φαινόμενο, θεωρώ ότι ο κάθε ένας δεν έχει μόνο το δικαίωμα της αμφισβήτησης, αλλά της επανάστασης έτσι ώστε να επανέλθει η λέξη Ψυχή στην θέση της λέξης Ενέργειας. Μια πρόσθεση που έχει οδηγήσει στην απώλεια του σεβασμού του σώματος και του ίδιου του ανθρώπου και του εξισωτισμού του με τα ζώα.

Ο Άνθρωπος να έλθει επιτέλους και πάλι στην θέση του, ως ο Κεντρικός ήρωας της Ιστορίας του, ( απέναντι σε μια νέα Θεοκρατική φύσης Οντότητα της Επιστήμης), συνεχιστή του Μονοθεϊσμού) και του Πεπρωμένο του .

Η δε Αγάπη να επανέλθει στην θέση της , που το απλό τιμόνι με το όνομα Λογική πήρε και την θέση του καύσιμου, στο πλοίο που λέγεται Ανθρώπινος Νους.

ην ίδια ώρα που η Ευρώπη, σκοτώνει τους γέροντες της με το 52% των νεκρών είναι άνθρωποι που διαμένουν σε γηροκομικές «Φροντίδες»

Την ίδια ώρα που ο Μπιλ Γκέητς καταθέτει πατέντα όπου οι βιορυθμοί σου και η δραστηριότητα σου να μετατρέπονται σε κρυπτονόμισμα για να εξαγοράζεται η υποταγή σου. Αυτός ο άνθρωπος που δεν είναι φιλόσοφος αλλά επιχειρηματίας και αλαζονικά στις συνεντεύξεις του το λεει ευθαρσώς: Μόνο αν εμβολιαστούν 7 δις ανθρώπων θα γλυτώσετε, και δεν υπάρχει διαφυγή για κανέναν.

Που πατεντάρισε εμβόλιο για τον ιό που έγινε εργαλείο άσκησης τρόμου και φόβου σε ολόκληρη την κοινωνία και που αφαιρεί το δικαίωμα της αμφιβολίας απέναντι στην προσφερόμενη Πραγματικότητα, αποκρύπτοντας την Αλήθεια.

Την ίδια ώρα που οι επίορκοι Ιατροί, που τόσα χρόνια χρηματίζονται για να προωθούν το άλφα η το βήτα φάρμακο δηλητήριο της άλφα η βήτα Φαρμακευτικής σιωπούν συνένοχα και οι χρηματοδοτούμενοι επιστήμονες, αν μπορούσαν θα είχαν ξεκάνει ολόκληρο τον ενήλικα πληθυσμό γι ανα αφήσουν μόνο τα νέα παιδιά να ζήσουν, σε μια νέα μορφή κοινωνικής εξόντωσης με μοντέρνα μέσα, όχι όμως διαφορετικής από αυτής του Στάλιν με το Πενταετές Αγροτικό σχεδιασμό που μέτρησε 20 εκατομμύρια νεκρούς η την Πολιτιστική Επανάσταση του Μάο, με άλλους τόσους!!!

Ο σημερινός Προμηθέας δεν είναι παρά ο Νέος Άπραγος Άνθρωπος, δεμένος στα βράχια της Τεχνολογίας, όπου τα Όρνεο των bytes τρώνε το συκώτι του!

νάμεσα στο Είναι και το Φαίνεσθαι, όπου ως γνωστόν φύεται η κοινωνική υποκρισία.


*Ο Αλέξανδρος Τσίγγος είναι ραδιοφωνικός και τηλεοπτικός παραγωγός, σε Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, τόσο της Αθήνας όσο και της Θεσσαλονίκης. Επικοινωνήστε μαζί του στο https://www.facebook.com/AlexandrosTsiggos