Να εμπιστεύεσαι, να κατανοείς και να βαδίζεις πάνω τις παραισθήσεις των ανθρώπων!

m>Ίσως και να'ναι ο ασφαλέστερος τρόπος για να πας μπροστά.

Δεν έχει σημασία αν η παραίσθηση οφείλεται στην άγνοια, στην έλλειψη αυτογνωσίας, στην απελπισία ή απλώς στην ανία του παρόντος.

Σημασία έχει να την εντοπίζεις, να στρογγυλοκάθεσαι πάνω της και να πουλάς τρελίτσα ή να "αποδεικνύεις" ότι όλοι οι άλλοι πάσχουν από ιδεοψυχαναγκαστική διαταραχή.

εχνικές δηλαδή για πρόοδο και προσωπική ανέλιξη.

Κάπως έτσι εξελίσσονται οι προσωπικές, πολιτικές και πολιτιστικές διαμάχες.

άπως έτσι κάποιοι προχωράμε και κάποιοι λέμε "πιασ' τ' αβγό και κούρευτο".

Και με τον ίδιο ακριβώς τρόπο συνεχίζεται (με γελάκια και χαβαλέ) και η αναμπουμπούλα που προέκυψε χθες Τρίτη με τα πτυχία, τα μεταπτυχιακά, τα τρίπτυχα, το δίπλωμα οδήγησης κ.λπ. κ.λπ. του Κυριάκου Βελόπουλου, όταν το Πανεπιστήμιο Κύπρου εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία  διευκρινίζει πώς ο επικεφαλής της Ελληνικής Λύσης ουδέποτε υπήρξε φοιτητής του, όπως αναφέρει ο ίδιος στο βιογραφικό του.

Για δείτε λίγο την ανακοίνωση και τα λέμε παρακάτω:

m>«Έχει περιέλθει στην αντίληψή μας ότι το μέλος του Ελληνικού Κοινοβουλίου κ. Κυριάκος Βελόπουλος φέρεται να έχει λάβει το 2013 από το Πανεπιστήμιο Κύπρου πτυχίο με ειδίκευση στην Ιστορία, Αρχαιολογία και τον Ελληνικό Πολιτισμό και το 2016 μεταπτυχιακό τίτλο με ειδίκευση στην Επικοινωνία και Νέα Δημοσιογραφία. Το Πανεπιστήμιο Κύπρου διευκρινίζει ότι ο κ. Κυριάκος Βελόπουλος ουδέποτε υπήρξε φοιτητής του και βεβαίως δεν έχει πάρει πτυχίο ή και μεταπτυχιακό τίτλο από το Πανεπιστήμιο Κύπρου».

Χα! Είναι να μη γελάσει κανείς με κάτι τέτοια;

ίναι δυνατόν να μην αρχίσει η καζούρα στο twitter, στο facebook, στα μεταξύ μας και τα σουμουτού μας;

Είναι δυνατόν και να μην αντιπαραβάλλει στη συλλογική μας κακεντρέχεια την άποψή του το εξιλαστήριο θύμα, ο αμνός ο άμωμος;

Aπαντάει λοιπόν, εμφανώς οργισμένος, και ο Κυριάκος Βελόπουλος και τονίζει ότι έχει πάρει και τα δύο πτυχία, αλλά από το Ανοιχτό Πανεπιστήμιο της Κύπρου, το οποίο είναι διαφορετικό ίδρυμα (για τον συλλογικό νεοελληνικό ιδρυματισμό σαφώς και δεν αναφέρεται πουθενά τίποτα... αλλά, τέλος πάντων, αυτό είναι μια άλλη ιστορία).

Για να επανέλθω όμως, δείτε τι απάντησε με δύο αναρτήσεις στον λογαριασμό του στο twitter και τα ματαξαναλέμε παρακάτω:

[embed]https://twitter.com/velopky/status/1262727786621480962[/embed]

 

[embed]https://twitter.com/velopky/status/1262837993796222979[/embed]

Αναρωτιέμαι λοιπόν τώρα εγώ, ο κοινός θνητός, ο αδαής κι απελπισμένος, ο μεταφυσικά συνδεδεμένος με τις αόρατες δυνάμεις του σύμπαντος, που γλίτωσα στο παραπέντε από τις αδηφάγες ορέξεις του coronavirus απλώς με λίγη κηραλοιφή, που ανάθεμα τον Τσιόδρα δεν σκέφτηκε να την παράξουν μαζικά, έχει καμιά αξία αν έχει πτυχίο στην Ιστορία ο Κυριάκος o B' ή ο οποιοσδήποτε ή αν είναι προτιμότερο να γράφει ο καθένας τη δική του ιστορία.

Σάματις ο Ιησούς είχε πάει στο Χάρβαρντ για να πάρει τίποτα περγαμηνές;

άτι για ταξιδάκια σε Ινδίες, Αίγυπτο, Θιβέτ κ.ά. σιγοψιθυρίζονται, όπου και μαθήτευσε στη θεοσοφία και τον αποκρυφισμό, αλλά από πτυχία στην κορνίζα τσιμουδιά.

Παραταύτα, και μέγας και τρανός έγινε (Θέε μου, σχώρα με) και στους αιώνες των αιώνων παραμένει η φήμη του (Θέε μου, ξανασχώρα με. Αμήν).

Μήπως να αφήναμε για λίγο στην άκρη την μοναδική και αποκλειστική μας ενασχόληση, την κριτική, και τις ακατανόητες εκρήξεις σαρκασμού και εξυπνάδας για να δούμε λίγο παραπέρα ή λίγο πιο βαθιά μέσα μας;

Να! Εγώ τώρα για παράδειγμα θα στρωθώ να ξαναδιαβάσω τις χειρόγραφες επιστολές του Ιησού που πρόσφατα αγόρασα.

Εκσταστική και αποσβολωμένη θα εμπιστευτώ ξανά τις σκιές.

ου αρέσει το σκοτάδι ή το συνήθισα.

α γελάσω λίγο, θα κάνω την πλάκα μου με μια ακόμα ανάρτηση και θα χαϊδέψω για την προστασία μου το... λίγο από τίμιο ξύλο που έχω στον κόρφο μου.

εν είμαι άλλωστε και Θεός να επιδιορθώνω ή να τιμωρώ κατά βούληση όσα δεν μου αρέσουν.

Αναντίρρητα θα κατευθυνθώ προς αυτόν που ξέρει να μου δίνει ελπίδα.

'Αλλωστε, δεν υπάρχει κανένας σοβαρός λόγος για να μην πιστεύει κανείς στα θαύματα!

ιατί να μην εμπιστευτώ τους θαυματοποιούς λοιπόν;

 

style="text-align: right;">V... (το V με Βου)